Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül'ün yaptığı haberler nedeniyle Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin boksör koruması Yücel Baysal ve koruma polisi Engin Kaplan'ın saldırısına uğraması, ülke genelinden ve dünyadan birçok tepkiyle karşılandı. Saldırı sonucunda Aygül hastaneye kaldırılırken, Baysal ve Kaplan tutuklandı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının üzerinden beş gün geçmesine rağmen Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'ndan (TGF) herhangi bir kınama veya geçmiş olsun mesajı alınmadığı ifade edildi. BİGACEM, bu nedenle oy birliğiyle iki federasyonun üyeliğinden ayrıldığını duyurdu.

Van Gölü Suyundan Üretilen Sıvı Sabun ve Kozmetik Ürünleri Seri Üretimde Van Gölü Suyundan Üretilen Sıvı Sabun ve Kozmetik Ürünleri Seri Üretimde

Cemiyetin yaptığı açıklamada, saldırıya karşı tepkilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve medya örgütlerinden de geçmiş olsun mesajları alındığı belirtildi. Ancak, DGF ve TGF gibi kuruluşların, olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen herhangi bir kınama veya geçmiş olsun mesajı yayınlamamasının derin üzüntüye neden olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Başkanımıza yapılan alçakça saldırı kadar bizleri derinden üzen bir başka durum daha yaşanmıştır. Olayın hemen ardından müdahale etmesi gereken DGF ve TGK, ne yazık ki herhangi bir kınama mesajı veya geçmiş olsun telefonu iletmemiştir. DGF Başkanı Feridun ÖZTÜRK ve TGK Başkanı Nuri Kolaylı başta olmak üzere hiçbir yönetici tarafından iletişim kurulmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'nun DGF ve TGF üyeliklerinden ayrılma kararı aldığı belirtilen açıklamada, "Tepki olarak, yönetim kurulumuzun oy birliğiyle federasyon ve konfederasyon üyeliklerimizi bugün itibariyle sonlandırdığımızı kamuoyuna bildiriyoruz" denildi.

bigacem1-tigris.jpeg

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)