Losev

Belediye'den Trafik İçin Yeni Uygulama

Videoyu Aç Belediye'den Trafik İçin Yeni Uygulama
A
a

Tatvan Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu çözmek ve yaya geçişlerini rahatlatmak amacıyla başlattığı çalışmaları hayata geçirmeye başladı.

Çalışmalara ilk olarak Tatvan’ın en işlek caddelerinden biri olan Pınarbaşı ve Cumhuriyet caddelerinin kesiştiği kavşakta başlayan belediye ekipleri, bu yolu gidiş ve dönüş olarak ikiye ayırdı.

Cadde boyunca ‘park yasağı’ uygulanarak bu sorun da ortadan kaldırıldı. Ayrıca cadde de ikiye ayrılan yol ortasına ise yol çiçekliği yerleştirildi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, göreve geldikleri ilk günden bu yana amaçlarının her yönüyle daha yaşanılabilir bir Tatvan oluşturmak olduğunu söyledi. Bu çalışmalar kapsamında ilçede uzun yıllardır sorun haline gelen trafik sorununu çözmek için belediye olarak kolları sıvadıklarını bildiren Başkan Aksoy, yapılacak olan çalışmalar sonucunda Tatvan trafiğinin rahatlatılacağını vurguladı.

Cadde ve sokaklardaki trafik sorununa çözüm amacıyla ilk olarak çalışmaları ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Pınarbaşı ve Cumhuriyet caddelerinin kesiştiği noktada yaptıklarını anlatan Başkan Aksoy, “Amacımız her yönüyle daha rahat, daha sakin ve daha yaşanılabilir bir Tatvan oluşturmaktır. Bu amaçla çıktığımız bu yolda özellikle ilçemizde sorun haline gelen trafiği rahatlatmak adına bir takım çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar kapsamında daha önceden araç parkı yüzünden caddede sadece bir aracın geçebildiği, bu nedenle de birçok kazaya sebebiyet veren ve seyyar satıcıların yoğun bir şekilde bulunduğu, araç sürücülerinin sağlı-sollu park alanı haline gelmiş bölgede araç trafiğini rahatlatmak adına cadde ortasına yol çiçekliği yerleştirdik. Bu sayede caddeyi iki şeride ayırmış ve caddede araç parkını imkansız hale getirmiş olduk. Aynı zamanda bu caddeyi kullanan vatandaşların ve bölgedeki esnafın rahat nefes almasını sağladık. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamayı, ilçemizde trafiği zorlaştıran, Cumhuriyet Caddesi’ne bağlanan bazı caddelerde de gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, belediye tarafından yapılan çalışma vatandaşlar ve caddedeki esnafları memnun etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.