Tatvan’daki GETAT Ünitesinde 14 Ayda 1436 Hastaya Hizmet Verildi Tatvan’daki GETAT Ünitesinde 14 Ayda 1436 Hastaya Hizmet Verildi
Hakların Demokratik Partisi (HDP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis İl Örgütleri tarafından, ildeki bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle hükümetin çözüm sürecinde adım atmadığı, süreç devam ederken karakol-kalekol inşaatlarına devam ettiği gerekçesiyle Tatvan ilçesine bağlı Düzcealan köyünde direniş çadırı kuruldu.

Tatvan ilçesine bağlı Düzcealan köyünde kurulan çadır öncesi toplanan grup adına basın açıklaması yapan HDP Bitlis İl Eş Başkanı Hamza Özkan, 'Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın 21 Mart 2013 Nevruz'uyla birlikte başlattığı barış ve çatışmasızlık süreci devam etmekte, yaklaşık 1,5 yıldır acı ve ölüm yaşanmamaktadır. 1,5 yıldır Öcalan'ın büyük bir ısrar ve sabırla yürüttüğü çözüm ve müzakere sürecine rağmen hükümet hiçbir adım atmamıştır. Kaldı ki Başbakan B ve C planlarını işaret ederek süreci sabote edebileceğinin işaretlerini vermiştir. B ve C planları Lice'de devreye sokulmuş, Lice'de başlayan olayların 5 vatandaşımız şehit edilmesi, onlarcasının yaralanmasıyla demokratik çözüm süreci heba edilmek istenmektedir. Yine barış sürecinden bugüne Kürt halkının meşru taleplerini karşılamaya yönelik hiçbir Anayasal adım atılmamıştır. Bu durum başta partimiz ve halkımızı tedirgin etmektedir' dedi.

Başlatılan süreçte devletin savaş dilini terk etmediğini ve bunlarla birlikte savaş yatırımlarının unsuru olan karakol ve kalekolların yapımına devam ettiğini öne süren Hamza Özkan, 'Bu süre içerisinde ölümler durmadan devam etmiştir. Yaşanan demokratik çözüm ve barış sürecine rağmen en insani taleplerin başında gelen hasta tutsakların tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi için hiçbir olumlu adım atılmamış ve özellikle barışın mimarı olan Öcalan'ın durumu ile ilgili hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Oyalama ve zaman içinde çürütme politikasını esas alan hükümet, barışa ve çözüme ilişkin hiçbir somut adım atmamıştır. Barışın ve çözümün başlangıcı ve somutlaşması sayılabilecek en somut ve inandırıcı adım sayılabilecek müzakerelerin yasal mevzuata kazandırmak için 1,5 yıldır beklenmektedir' diye konuştu.
Ramazan ayının birinci günü itibarıyla kurulan çadırın, talepler yerine getirilmediği sürece kaldırılmayacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi