Batmanlılar, Sason ilçesinde bulunan tarihi Sultan Çeşmesi çevresinde toplandı ve 2. Abdülhamit'in konakladığı bu önemli mekanı ziyaret etti. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen aileler, Sultana Dağı'nda güneşli bir havada kayak yapma ve mangal keyfi yapma fırsatı buldular.

Kar Kalınlığı 1,5 Metreyi Aştı

Sultana Dağı'nın eteklerindeki tarihi Sultan Çeşmesi çevresindeki kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı. Bu doğal güzellikleri görmek isteyen insanlar, aileleriyle birlikte bölgeye akın etti. Ziyaretçiler, tarihi mekanın etrafında kayarak, uçurtma uçurarak ve kar topu oynayarak keyifli zaman geçirdi.

Ziyaretçilerden Burak Dündar, yüksek rakımlı Sultana Dağı'nda güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, bu doğal güzellikleri görmek isteyen herkesi bu tarihi mekana davet etti. Ayrıca, Sultana Dağı'nın daha geniş kitlelere tanıtılmasını ve popüler bir destinasyon haline gelmesini umut etti.

batmanlilar-abdulhamit-hanin-konakladigi-cesmeye-akin-etti.webp

Alper Teker "Güzel bir hafta sonu. İyi bir hava var. Burayı bilmiyorduk, çevreden öğrendik. Sultan Abdülhamit Han'ın daha önce uğrayıp konakladığı bir çeşmenin bulunduğu bir yer ve tarihi bir mekan. Biz de duyduk araçlarımızla kolay ulaşımla buraya geldik. Yukarıda çok güzel bir çeşme de var. Çok güzel bir manzara ve kar var. Hoş bir vakit geçirmek isteyenleri buraya davet ediyoruz” söyledi.

(İHA)