Bitlis Dahil 77 İlde “SİBERGÖZ-37” Operasyonu: 156 Gözaltı Bitlis Dahil 77 İlde “SİBERGÖZ-37” Operasyonu: 156 Gözaltı
Bitlis'te 2007 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulan Vedat Aydoğdu, 7 yıl boyunca ilaç tedavisi gördü. Rahatsızlığının son aşamasına gelmesi üzerine Vedat Aydoğdu'ya diyaliz önerildi. Oğlunun diyalize girmesini istemeyen baba İlyas Aydoğdu, böbreğini 8 çocuğundan biri olan Vedat'a vermek istedi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesine gelen İlyas ve oğlu Vedat Aydoğdu'nun testleri uygunluk gösterince önceki gün ameliyata alındı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekiple İlyas Aydoğdu'nun böbreği, oğluna başarıyla nakledildi.
Böbreğe karşılık tıp fakültesini kazanma sözü
Vedat Aydoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlayamadığını belirterek, böbrek yetmezliği teşhisi konulduğundan itibaren hayatının olumsuz etkilendiğini, istediği gibi hareket edemediğini anlattı.
Ameliyattan sonra hayatının değiştiğini ifade eden Aydoğdu, 'Babam bana böbreğini bağışlayarak bayram hediyesi verdi, ben de ona Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanma sözü verdim. İnşallah burada eğitimimi tamamlayıp sağlığına kavuşmak isteyenlerin yardımcısı olurum' dedi.
Baba Aydoğdu ise oğlunun diyalize girmesini istemediği için böbreğini bağışladığını kaydetti. Oğlunun 7 yıl boyunca rahatsızlığından dolayı pek çok sıkıntı yaşadığını ifade eden Aydoğdu, 'Oğlum ağrıları nedeniyle hareket edemiyordu, istediğini yiyemiyordu. Rahatsızlığının son evresine geldiği söylendi. ya nakil olacaktı ya da diyalize girecekti. Şimdi benim böbreğimle sağlığına kavuştu. İnşallah daha da iyi olacak' diye konuştu.
Oğlunun eğitim hayatında başarılı olduğunu dile getiren Aydoğdu, tıp fakültesini kazanacağına inandığını ifade etti.
Vedat Aydoğdu'nun sağlık durumunun iyi olduğu, kısa süre içinde taburcu edileceği öğrenildi.