DEM Bitlis Belediye
Losev

Arkamızda Fethullah Gülen Cemaati, Şu, Bu Yok

Videoyu Aç Arkamızda Fethullah Gülen Cemaati, Şu, Bu Yok
A
a

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum'un Horasan ilçesinde yaptığı konuşmada, arkalarında halkın desteğinin olduğuna işaret ederek, "Arkamızd...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erzurum'un Horasan ilçesinde yaptığı konuşmada, arkalarında halkın desteğinin olduğuna işaret ederek, "Arkamızda büyük devletler, para babaları, Amerika, İsrail yok. Arkamızda Fethullah Gülen cemaati, şu bu yok. Sizlerle birlikte yürüyoruz" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahhatin Demirtaş, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden seçim otobüsüyle bugün Erzurum'un Horasan ilçesine geldi. Demirtaş cadde toplanan kalabalığı yolu trafiğe kapatmamaları ve araçlara yol vermeleri için uyardı. Yaklaşık bin kişiye hitap eden Selahattin Demirtaş, birlik ve beraberlik içinde olmayı tavsiye etti. Dünya nimetleri, koltuk ve makam mevkinin BDP'de zerre kadar kıymeti olmadığını ileri süren Demirtaş, şunları söyledi:

"Arkamızda büyük devletler, para babaları,Amerika, İsrail yok. Arkamızda Fethullah Gülen cemaati, şu bu yok. Sizlerle birlikte yürüyoruz. Artık hırsızlık anlayışına, yolsuzluk rüşvet anlayışına en iyi cevabı 30 Mart'ta göstermelisiniz. Hele birilerinin gerçekten de yüreğinde şu kadar Allah korkusu olsaydı bu halk, bu kadar yoksul, işsiz, aç perişanken, onlar servet içinde servetlerine servet katacak hırsızlıkları, yolsuzlukları yapmazlardı."

TEK DİL DİYENLER ALLAH'IN EMRİNE KARŞI GELDİ

Barış ve demokrasinin gücünün kimseyi ezmek için değil, herkesi kucaklamak, sahiplenmek olduğunu bu topraklarda göstereceklerine işaret eden Demirtaş, Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, Laz, Sünni, Alevi herkesin hak ve özgürlüğünü savunarak yola çıktıklarını bildirdi. Demirtaş "Allah yaratmış o kimliği ve inancıyla bizim için kabuldur dedik. Biz hiçbir yerde 'Sizi tekleştireceğiz' demedik. Biz Allah'ıın yarattığı bütün kimlikleri 'İlle de tek dil yapacağız' diye yola çıkmadık. Tek dil diye yola çıkanlar Allah'ın emrine karşı geldiler. Allah isteseydi merak etmeyin bizi tek dil, tek millet olarak yaratırdı. Bu farklılıkları kabul etmeyenin, bu kimliklerin, inançların bu topraklarda kardeşçe yaşayacağına inanmayanları biz de kabul etmeyeceğiz. Onları 30 Mart'ta sandığa gömeceğiz. Asla ve asla zulüm karşısında zalimin karşısında boyun eğemeyeceğiz. Allah'tan başkasına kulluk etmeyeceğiz. Ondan başkasının önünde de diz çökmeyeceğiz" diye konuştu.

HALKIMIZI BU KEPAZELERE TESLİM ETMEYECEĞİZ

Daha sonra Köprüköy'e gelen Selahattin Demirtaş burada da toplanan yaklaşık 100 kişiye seslendi. Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:

"30 Mart'a kadar gece gündüz demeden çalışmamız lazım. Tek bir oyun bile bizim için çok kıymeti var. Çalınmadık kapı bırakmamamız lazım. Çünkü bu tarihi dönemde yapacağımız seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi olmayacak. Bütün hırsızlardan, soygunculardan, talancılardan hesap sorma seçimi olacak. Bizi inkar edenlerden, bu toprakları bize cehenneme çevirmek isteyenlerden hesap sorma seçimi olacak. Onun için yılmadan, bıkmadan çalışıp çabalayacağız. Bu topraklarda kardeşçe, barış içinde yaşamanın bu sandıktan güçlü bir demokratik irade çıkarmaktır. Biz halkımızı bu kepazelere teslim etmeyeceğiz."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.