Bitlis'te Yolcu Otobüsü Dereye Yuvarlandı! 5 Kişi Yaralandı Bitlis'te Yolcu Otobüsü Dereye Yuvarlandı! 5 Kişi Yaralandı
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 4'üncüsü düzenlenen Siyaset Akademisi'nin açılışını yapmak üzere Bitlis'e geldi. Balta, 'İyi bir belediye başkanlığı profili çizebilirsiniz. Bütün kurumları eleştirirsiniz, kolaydır. Ama dürüst insanların, ülkesini seven insanların, bilgili, becerikli ve liyakatli insanların hepsi siyasi hayatta yerini almalıdır' dedi.
TECRÜBELER BEDEL ÖDEYEREK KAZANILIR

Programda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, 'Tecrübeler bedel ödeyerek kazanılır. Bizim Başbakanımızın Türkiye'de 76 milyona ve dünyada ezilen insanlara sahip çıkması ve onların da bazı şeyleri bedel ödemeden kazanması için yaptığı mücadelesine bizler de katkıda bulunmak istiyoruz. Siyaset esasında demokrasiyle yönetilen ülkelerde özellikle halkımıza, milletimize hizmet etmek için bir araçtır. Sonuçta hangi siyasi görüşte olursa olsun ve hangi düşüncede olursa olsun bütün insanların demokrasinin gelişmesine ve zenginleşmesine katkıda bulunmak ve ülkede yönetilenleri eleştirmekten ziyade onların oturduğu koltukları rahatsız ederek iyi, kaliteli, bilgili ve becerikli insanların oralara gelmesi için hangi çatı altında olursa olsun mücadele etmek lazım. Yoksa eleştirmek kolaydır. İyi bir belediye başkanlığı profili çizebilirsiniz. Bütün kurumları eleştirirsiniz, kolaydır. Ama dürüst insanların, ülkesini seven insanların, bilgili, becerikli ve liyakatli insanların hepsi siyasi hayatta yerini almalıdır' dedi.
'SSK İSTASYONLARI AÇILIRDI AMA EZİYET BİTMEZDİ'
Balta, 2002 yılı öncesinde SSK istasyonlarının açıldığını, ancak vatandaşın eziyetinin bitmediğini ifade ederek, '2002 öncesine kadar SSK istasyonlarının açılışlarını bakanlar yapardı. O istasyonlar açılırdı, ondan sonra da SSK istasyonunda eziyet ve sıkıntı çekerdik. Horlanan, hor görülen insanımız yine bir siyasetçi bulur, torpille devlet hastanelerine sevk yaptırmak isterdi. O zamanlar ben İl Genel Meclis üyesiydim, günde beni kaç kişi arardı. Şimdi Allah'a şükürler olsun 81 vilayetimizin 2002 öncesiyle 2002 sonrasında ne olduğunu biliyoruz. Yolda gelirken Bitlis Milletvekilimiz Vahit Kiler bana daha önce 3 uzman hekimin olduğu Bitlis'te 70 uzman hekim olduğunu söyledi. Bu hizmetler, halkımızın içinden çıkan bütün sıkıntıları yaşamış bir Başbakan ve ekibi gelmiş, bu zihniyet değişikliğini bu ülkeye yaşatmıştır' diye konuştu.
VAHİT KİLER SİYASET AKADAMİSİ OKULUMUZ AÇILDI

, 'İlimizde ilk defa Siyaset Akademisi okulumuz açıldı. Bununla ilgili bir düzenleme ve çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayla değişik hocalarımız ve genel merkezden gelecek olanlar bizleri aydınlatacak. Siyaset Akademisi'nin kapanışı da Milli Savunma Bakanımız tarafından yapılacak. Bu gelişme hem Bitlis için hem de hizmet etmek isteyen için önemli bir gelişmedir. Hayırlısı ile salı günü Meclis'i açıyoruz. Tabi önemli düzenlemeler bizleri bekliyor. Öncelikle ilimizi de çok ilgilendiren, ben inanıyorum ki bunu dört gözle bekleyen gençlerimiz, kardeşlerimiz var. Taşeron işçileri ile ilgili yani hastanede, okullarda ve bütün kurumlarda çalışan müteahhit elamanları ile ilgili önemli gelişmeler olacak. Şuana kadar o işlerde çalışan değerli kardeşlerimizle ilgili Meclis'te herhangi bir çalışma yapılmamıştı. Hem gelecek açısından hem de ne olacakları bilmeleri açısından çok hayırlı bir iş olacaktır. İlk gelecek olan kanunla da ilk bu iş gündeme alınacaktır. Daha sonrasında sağlıkla ilgili gelecek olan bir yasa var. Yine bütün herkesi ilgilendirecek torba yasası maddeleri olacak. Siyasetin 2002 öncesine kadar Türkiye'de büyük bir eksikliği vardı. Ama Bitlis'te daha da büyük bir eksikliği vardı. Siyaset ve siyasetçinin insanların yaşam kalitesini arttırmak için adil bir şekilde dağılım yapılmasına denir. Peki, Allah aşkına o adil dağıtımdan 2002'ye kadar hiçbir siyasetçi neden Bitlis'e hiç dağıtım yapmamıştı. Bitlis'in hiç mi siyasetçisi olmamıştı. Ama ne yazık ki adil olmamışlardı. AK Parti ile beraber gerçek anlamda siyasetçinin, Sayın Başbakanımızla beraber adil dağıtım ve paylaşım o zamanlar başladı. Özellikle bölgemizdeki dağılımlar Türkiye'den pay alma açısından geçmişte siyaset yapmayanlar, ilimize bunları layık görmeyenler veya alın siz bunlarla yetinin diyenlere en büyük cevabı Sayın Başbakanımız verdi. Ben bunları yaptıklarımızı söylemek için değil, göğsüm kabardığı için anlatıyorum. Rahva'dan şehir merkezine kadar her taraf şantiyeye dönmüş durumdadır' şeklinde konuştu.
AK Parti AR-GE Birim Başkanı Niyazi Altılar da, eğitim programının siyasal bilincin ve ekonomik kültürün gelişimi için çok önemli bir eğitim programı olduğunu belirtti.