Losev

Pilotun Kardeşi Işid'e Seslendi

Videoyu Aç Pilotun Kardeşi Işid'e Seslendi
A
a

IŞİD'in dün elinde olduğunu duyurduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin kardeşi, terör örgütüne 'merhamet' çağrısında bulundu.

Dün, Suriye’nin Rakka kentinde, ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyona ait bir uçak düşmüş ve uçağın pilotu el-Kesasibe’nin terör örgütünün elinde olduğu açıklanmıştı.

Yerel bir radyo istasyonuna konuşan pilotun kardeşi Jaweed, “Kardeşime merhamet göstermesi için IŞİD’e yalvarıyorum. Kardeşim her sabah namaz kılan dindar bir Müslümandır. Yanında Kuran’la uçardı ve yalnızca ordunun ona verdiği emirleri yerine getirdi – reddedemeyeceği emirleri. Muaz hayatı boyunca Ramazan’da oruç tutmuş, sorumluluk sahibi bir Ürdün vatandaşıdır” ifadelerini kullandı.

Ürdün halkını kardeşi için dua etmeye çağıran Jaweed, ailesinin, kardeşiyle ilgili çıkan haberleri ilk olarak basından gördüğünü açıkladı. Pilotun babası Yusuf da, Kral Abdullah’a seslenerek, “Allah’ın onların kalbine merhamet ekmesini ve oğlumu serbest bırakmalarını diliyorum. Kral Abdullah’a oğlumu bana döndürmesi için yalvarıyorum” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.