Losev

Oy ve Ötesi sandık başında seçimleri gözlemleyebilir

Videoyu Aç Oy ve Ötesi sandık başında seçimleri gözlemleyebilir
A
a

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Oy ve Ötesi üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmaması konusunda iki kişinin yaptığı başvuruyu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçime saatler kala Oy ve Ötesi Sivil İnsiyatif Grubu üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmaması konusunda iki kişinin yaptığı başvuruyu reddetti.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre, YSK’ya yapılan başvuruda, Oy ve Ötesi üyelerinin siyasi partilerden aldıkları müşahit kartları ile sandık alanı ve çevresine girişlerinin Seçim Yasası’na aykırı olduğu savunuldu. Başvuruda, bu kartları veren siyasi partilerin de suç işlediği iddia edildi. Ancak, YSK bu itirazları soyut görerek, reddetti.

‘Emniyet karar veremez’

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, yarın yapılacak 1 Kasım seçimlerinde Oy ve Ötesi üyelerinin sandık alanı ve çevresine alınmamasına dair talimat verdiği belirtilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, alınan son karar ışığında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün kararının hukuken geçerli olmayacağını belirtti.

Emniyet’in hukuken bu konuda karar mercii olmadığını da anımsatan Yakupoğlu, “Her sandıkta o seçim çevresinde o seçime katılan siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahit bulundurma hakkı var. Müşahit olmak için seçmen vasfını taşımak yeterli. Bir partiyi ait müşahit kartı elindeyse o kişi, o sandık başında bulunabilir. YSK’nın bu kararıyla Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün yazısını da ortadan kaldırmıştır. Zaten o yazının hiçbir hukuki dayanağı yoktur” dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.