Losev

Mele Sait: Bugün El Kaide ve El Nusra İslam Dininden Çıkmıştır

A
a

Rojava’da YPG ile Cephet El Nusra çetecileri arasındaki savaşı gerekçe gösteren El Kaide bağlantılı bazı şeyh ve meleler, Suriye’de Kürtlerin cihada karşı savaştığını iddia ederek, Kürtlerin canını, malını, kadınlarını İslamiyet adına helal kılan fetvalar vermişlerdi.

Müslüman’ın bir diğer Müslüman’ın canını, malını almayı helal kılmasının İslamiyet’e ne kadar uygun olup olmadığını sorgulayan İslam Alimi Ahlatlı Mele Sait, bu sözlere Kuran-ı Kerim’den ayetler ve peygamberin hadisleriyle cevap verdi. Peygamberin “Hanginiz İslam’a göre olmayan bir şey görürseniz, onun kavgasını verin” hadisini hatırlatan Mele Sait, devamla şöyle konuştu: “Bugün El Kaide ve El Nusra İslam dininden çıkmışlar. O çocukların katlini helal kılan El Kaide, El Nusra kutsal Kuran’a göre kafirdir, neden dünyadaki İslam alimleri buna karşı seslerini yükseltip ‘El Kaide, El Nusra Kuran’a göre İslamiyet’e karşı hareket ediyor’ demiyorlar.”
 
‘İslam alimleri açıklama yapmalı’
 
Türkiye Diyanet İşleri Başkanı’na hitaben de konuşan Mele Sait, şunları söyledi: “Türkiye’nin Diyanet İşleri Başkanlığı da bu iki yoldan birini tercih etmeli. Onlarda dünyadaki din alimleri gibi ya çıkıp bir açıklama yapmalıdır.” Dünyanın her neresinde olursa olsun herkesin Rojava Devrimi’ni desteklemesini istediğini söyleyen Melle Sait, “Rojava Devrimi hak devrimidir, hak devriminden daha kutsal bir şey yoktur. El Kaide, El Nusra Kürtlere zulüm yapıyor, Kürtlerin topraklarını işgal etmeye çalışıyor, kadın ve çocuklarının başını kesiyor. Bu durum Kürtlerden evlerinde öyle rahat uyumamalarını, canıyla, malıyla, mülküyle, gücüyle, sesiyle her şeyiyle bu devrimi desteklemesini istiyor.”
 
“Kürdistan”ın diğer üç parçasındaki Kürtlere ve siyasi partilerine Rojava Devrimi’ne sahip çıkma ve destek olma çağrısı yapan Mele Sait, Rojavalı Kürtlere de topraklarını bırakmama çağrısı yaptı.
 
Rojava halkına hitaben Mele Sait şöyle konuştu: “Kendi topraklarınızın üzerinde yüzü ak ve namuslu bir şekilde açlıktan ölün, ama kendi topraklarınızı terk etmeyin. Toprak terk edilmez, toprak namustur, dindir, imandır, her şeydir. Savaşamayacak olan kadın ve çocukları başka bir yere gönderseler olabilir, ama yedisinden yetmişine, kadınından erkeğine kadar savaşa bilecek durumda olan herkesin silah alıp savaşması, mücadele etmesi gerekir.” Mele Sait konuşmasını, “İnanıyorum ki, önümüzdeki günlerde daha güzel günler göreceğiz” sözleriyle tamamladı.
Kaynak : ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.