Losev

Kobani IŞİD’e karşı bir kahramanlık sembolüdür

Videoyu Aç Kobani IŞİD’e karşı bir kahramanlık sembolüdür
A
a

Federal Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani ''Kobanê direnişi tüm dünyada IŞİD terörizmine karşı bir kahramanlık örneği ve tüm Kürtlerin birlik sembolü olmuştur'' dedi.

Federal Kürdistan Bölge Başbakanı Neçirvan Barzani Kürt güçlerinin Kobanê’de zafer kazanması ve kentin IŞİD’den kurtarılması vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Neçirvan Barzani yayımladığı mesajında başta YPG savaşçıları ve Peşmerge olmak üzere bu zaferde emeği olan tüm savaşçıları kutladı. Kazanılan başarıda desteğinden dolayı koalisyon güçlerine ve Türkiye devletine teşekkür etti.

Federal Kürdistan Bölge Hükümeti resmi sitesinde yayımlanan mesajda şöyle denildi: "Kobanê’nin kurtarılma müjdesini aldık ve çok sevindik. Başta Kobanê halkı Kürd savaşçıları olmak üzere tüm Kürdistan halkını en içten duygularımla kutlarım. Kobanê ve Şengal’in kurtarılmasında Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin çabalarından dolayı kutluyor , desteklerinden dolayı koalisyon güçleri ve Türkiye devletine teşekkür ediyorum"

Mesajın devamında Neçirvan Barzani "Kobanê direnişi tüm dünyada IŞİD terörizmine karşı bir kahramanlık örneği ve tüm Kürdlerin birlik sembolü olmuştur" ifadelerini kullandı. Neçirvan Barzani sağlanan zaferde göstermiş oldukları kahramanlıktan dolayı başta tüm kadın savaşçılar olmak üzere, emeği geçen tüm savaşçıları ve Peşmergeleri tek tek kutladığını söyledi .


Federal Kürdistan Bölge Başbakanı yakın bir zamanda Kürdistan’ın tüm köylerinin ve bölgelerinin IŞİD terörizminden kurtarılmasını umduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani, Kobanê’de kazanılan zaferde şehid düşen Kürd savaşçılarının  asla unutulmaması gerektiğini ve bugünlere gelinmesinde onların kahramanca direnişlerinin sonucu olduğunun altını çizdi.  Barzani, Kürdistan Bölge Hükümeti olarak savaşta yerlerinden göç etmek zorunda kalan tüm Kürdistanlılara hiç bir yardımı esirgemiyeceklerini ifade etti.


Kaynak : Basnews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.