Losev

Kayyumlar listesinde Demiröz'de var!

Videoyu Aç Kayyumlar listesinde Demiröz'de var!
A
a

Bitlis Milletvekili ve şuan AKP Bitlis 1.Sıra Bitlis Milletvekili adayı olan Vedat Demiröz'ün kardeşi Nevzat Demiröz, Koza İpek Yayın Kurulu'na gönderilen Kayyumlar arasında.

Bitlis Milletvekili ve şuan AKP Bitlis 1.Sıra Bitlis Milletvekili adayı olan Vedat Demiröz'ün kardeşi Nevzat Demiröz, Koza İpek Yayın Kurulu'na gönderilen Kayyumlar arasında. Çoğu kayyumların, medya sektörü ile herhangi bir bağlantısı bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin Koza İpek Holding ve bağlı 21 şirkete kayyum atanması tartışılırken, gözler kayyumların kimliğine çevrildi. Koza İpek’i yönetecek kayyumların ortak noktası yollarının AKP’den geçmesi. Bir çoğu AKP döneminde bürokratlık yapmış kişiler. Bugün Televizyonu’nu yönetecek kayyumlardan Ali Rıza Esmen, Petkim A.Ş Genel Müdürlüğü yaptı. Yani uzmanlık alanı enerji. Ancak şimdi medyayı yönetecek.

İşte O İsimler;

Nevzat Demiröz: Mali müşavir. AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün kardeşi.
Ümit Önal: Turkuaz Medya Grubu’nda reklam grup başkanlığı yaptı. Bugün TV, Samanyolu TV gibi cemaate yakın kanalları bünyesinden çıkartan Digiturk’ün Yönetim Kurulu Üyesi.
Hüdai Bal: Turkuvaz Medya Grubu’nda çalıştı, daha sonrasında TMSF tarafından Show TV yönetimine atandı.
Ali Yazlı: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. AKP’den Ümraniye Belediye Meclis Üyesi ve Encümeni.
Mustafa Akçil: Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi.
Kemal Yıldır: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı TEİAŞ Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Yurt çapında yaşanan elektrik kesintisi sonrası görevinden istifa etti. Yıldır, bu yıl içinde müşavir sıfatıyla eski Bakan Taner Yıldız’ın danışmanı oldu.
Hayrullah Dağıstan: MTA Genel Müdür Yardımcısı.
Mehmet Tunçel: Selis Kitapları Genel Yayın Yönetmeni. Sosyal medya hesabından AKP lehinde, cemaat aleyhinde paylaşımlarda bulundu.
Şahin Dağlı: TCDD Pazarlama Daire Başkanı.
Mehmet Üzer: Eski Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü.
Hikmet Keleş: Avukat. Bir dönem AKP Çorum il başkan yardımcılığı görevini yaptı.
Yasin Kalem: Enerji Bakanlığı’nda danışmanlık yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Yönetim Kurulu’nda çalıştı. 26 Ağustos 2015 tarihinde TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı’na atandı.
Hayrettin Bıyıklıoğlu: Avukat. Ankara Barosu seçimlerinde kurulan ve AKP’ye yakın Baroda Birlik grubunun üyelerinden.
Cahit Demiral: Sosyal medya hesaplarında AKP yöneticilerinin sözlerini paylaştı. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doçent, AKP’den milletvekili adaylığında ismi geçti.

Kayyum hukuki anlamda; "belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse" anlamına gelir.

Kayyum'un hukuki anlamda uygulaması ise şöyle: Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Kayyum genellikle; Usulsüzlük yaptığı iddia özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticidir.

Vedat Demiröz ise henüz bu konu hakkında bir açıklama yapmadı.
Kaynak : Kaynak:Alican Uludağ/Cumhuriyet

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.