Losev

IŞİD Beyci’de Şii milislerin karargahına saldırdı

Videoyu Aç IŞİD Beyci’de Şii milislerin karargahına saldırdı
A
a

IŞİD mensupları, Irak'ın en büyük rafinerisinin bulunduğu Beyci kasabasındaki Şii milislerin karargâhına saldırdı. Saldırıda karargâh komutanı öldürüldü.

IŞİD mensupları dün Beyci kasabasında yeni bir saldırı düzenledi. Emniyet yetkililerinden Yüzbaşı Halit Derracı, IŞİD’in kalabalık bir şekilde Selahaddin’in Beyci kasabasında bulunan Haşdu’ş-Şabi’nin (Halk Topluluğu-Şii gönüllü milisler) karargâhına saldırı düzenlediğini açıkladı.

Derracı, saldırıda karargâhın komutanı Yasir Hamid’in keskin nişancı tarafından vurularak öldürüldüğünü, Haşdu’ş-Şabi mensubu beş kişinin de yaralandığını ifade etti.

IŞİD mensuplarının saldırıdan sonra bölgeden uzaklaştığını söyleyen Derracı, karargâha çok sayıda güvenlik mensubu sevk edildiğini ve bölgede operasyonlara devam edildiğini vurguladı.

Beyci Kaymakamı Muhammed Mahmud da ilçedeki rafinerinin Irak güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğunu söyledi.

Mahmud, “Rafineri güvenlik güçlerinin kontrolü altında bulunuyor. Ancak IŞİD üyeleri rafineri ve petrol şirketlerinin bulunduğu bölgeleri tam anlamıyla terk etmedi. Rafineri bölgesinde halen çatışmalar devam ediyor” dedi.

IŞİD bir aydan bu yana Beyci’de bulunan ülkenin en büyük petrol rafinerisine saldırılar düzenliyor.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.