Losev

Hizan'da fotoğraf yarışması

Videoyu Aç Hizan'da fotoğraf yarışması
A
a

Hizan Kaymakamlığı ile Hizan Fotoğrafçılık ve Doğa Sporları Derneği (HİFOD) tarafından, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi, bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması düzenlenecek.

30-31 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarışmaya, ülke çapından 150'yi aşkın fotoğrafçının katılması bekleniyor.
 
Hizan Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ulusal çapta 2. fotoğraf yarışmasını düzenleyeceklerini söyledi.
 
Doğası ve konumu bakımından Hizan'ın Bitlis'in en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirten İnci, ilçenin tanıtımının yeterince yapılamadığını vurguladı.
 
İlçenin tanıtımı için 2 günlük etkinlik düzenleyeceklerini belirten İnci, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları ilçede ağırlayarak, doğal güzelliklerinin belgelenmesini ve tanıtımını sağlayacaklarını ifade etti.
 
Organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan HİFOD Başkanı Mahmut Özdemir ise Türkiye 'nin dört bir yanından fotoğrafçıları Hizan'da buluşturacaklarını söyledi.
 
Dernek olarak İlk kez böylesi kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını ve kendini kanıtlamış fotoğraf sanatçılarının ilçeye geleceğini belirten Özdemir, yarışmada dereceye giren sanatçılara çeşitli ödüllerin verileceğini bildirdi.
 
Özdemir, "Karelerle Şehr-i Bediüzzaman" fotoğraf yarışması mimarı Kaymakam İnci'ye teşekkür etti. 
Etkinlik boyunca çekilen fotoğrafların sergileneceği belirtildi. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.