DEM Bitlis Belediye
Losev

DBŞT Hizan’da Nexweşê Nexweşiyê ile sahne aldı

Videoyu Aç DBŞT Hizan’da Nexweşê Nexweşiyê ile sahne aldı
A
a

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) Hizan’da “Nexweşê Nexweşiyê” adlı oyunu sahneledi. Fransız Komedi Yazarı Molierre’nin “Hastalık Hastası” adlı eserinin Kürtçe’ye uyarladığı Nexweşê Nexweşiyê oyununu sahneledi.

Hizan Kültür Merkezinde  yapılan gösterimi HDP Milletvekili Celadet Gaydalı, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur ve çok sayıda izleyicinin ilgi gösterdiği oyun, seyircinin beğenisini topladı.

Yönetmenliğini Rüknettin Gün’ün yaptığı “Nexweşê Nexweşiyê” adlı oyunda Mesut Erenci, Elvan Koçer, Özcan Ateş, Şahabettin Dağ, Rêzan Kaya, Bora Çelik, Mehmet Musaoğlu, Leyla Batgi, Kemal Ulusoy ve Rojda Esen rol aldı.  Yakup Karademir’in Kürtçeye çevirdiği oyunda dil danışmanlığını yazar Dilawer Zeraq yaptı. Oyunun sonunda Hizan Belediye Başkanı İhsan Uğur , DBŞT oyuncularına plaket vererek, oyuncuları kutladı.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan oyunun ardından konuşan İhsan Uğur  ” Bu tür etkinlikler devam edecek.Emeği geçen ve katılanlara teşekkür ederim.”dedi.

Oyunun konusu şöyle: “Hasta olduğuna inandırılan Argan, bencil ve çıkarcı insanlar tarafından kuşatılmıştır; çevresinden dönen işlerin farkına varmayacak kadar saftır. Hasta olmadığı halde, doktorlar sürekli olarak muayeneye gelir ve farklı tedaviler uygular. Eczacı da ilaç fiyatlarını kafasına göre yükseltir. Argan’ın çevresinde çıkarları için bir araya gelen bu insanlar onu Hastalık Hastası’na dönüştürür.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.