Losev

Güney’in Sesi İncelenecek

Videoyu Aç Güney’in Sesi İncelenecek
A
a

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paris Savcılığı'ndan PKK'lı üç kadının infazından sorumlu Ömer Güney’in sesinin kaydedilerek gönderilmesini istedi. Savcılık delil olarak dosyada yer alan sesle, gönderilecek sesi karşılaştıracak.

Paris'teki cinayetin ardından tutuklanan Ömer Güney'le ilgili Paris Savcılığı'nın Ankara'dan istediği bilgi, belge ve ifadeler üç klasör halinde gönderildi. Ancak Ankara Savcılığı'nın Fransız yetkililerden istediği belgeler henüz gönderilmedi. Savcılık Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ve geçtiğimiz aylarda internete düşen ses kaydıyla ilgili kriminal inceleme yapılıp yapılmadığını Fransız makamlara sordu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu yapılmadıysa Güney’in sesinin kaydedilerek gönderilmesi istendi.
 
Daha önce internete düşen ses kayıtlarında Güney'in MİT yetkilileriyle görüştüğü iddia edilmişti.

Savcılık bu ses kaydıyla ilgili içerik analizi yaptırdı ancak sesin Güney’e ait olup olmadığını tespit edemedi. Fransa'dan gelecek ses kaydı doğrultusunda kriminal inceleme yapılacak, sesler karşılaştırılacak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Paris Savcılığı'nın isteği doğrultusunda Güney’in Ankara’daki akrabaları, komşuları ve arkadaşlarının ifadesini aldı. Ömer Güney'in 2012’nin Ağustos ayında pasaportunu çıkarttıktan sonra Ekim ayı içinde ve Aralık ayında Türkiye'ye geldiği, geliş amacını 'ziyaret ve tatil' olarak gösterdiği tespit edildi.

Silahla vurularak öldürüldü

Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü’nde, PKK kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez 9 Ocak 2013’te silahla vurularak öldürüldü. Olayın baş şüphelisi olarak Ömer Güney, Fransa’da tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafların Türk vatandaşı olması nedeniyle ayrı bir soruşturma başlattı ve dosyayı Fransız makamlarından istedi.

Fransa Adalet Bakanlığı cinayetlerin üzerinden bir buçuk yılı aşkın zaman geçmesine karşın dosyayı göndermedi.

Ses kayıtları

Paris'teki suikastin zanlısı Ömer Güney'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı Youtube üzerinden 13 ocak 2014 tarihinde yayınlandı. Ses kaydında Güney’in Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan iki kişiyle görüştüğü öne sürüldü. Milli İstihbarat Teşkilatı da 14 Ocak 2014 tarihinde PKK'lı üç kadının öldürülmesinde rolü olduğuna yönelik iddiaları yalanladı. MİT, internette yayınlanan ses kayıtlarıyla ortaya çıkan iddialarla ilgili olarak ise iç soruşturma başlattığını açıkladı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.