DEM Bitlis Belediye
Losev

Gazze'de Ölenlerin Sayısı Yükseldi

Videoyu Aç Gazze'de Ölenlerin Sayısı Yükseldi
A
a

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 650'ye yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Han Yunus kentinde sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybettiğini belirtti.
 
Han Yunus'taki ölü sayısının artabileceğini ifade eden Kudra, 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 650'ye, yaralıların ise 4 bin 90'a ulaştığını söyledi.
 
Kudra, İsrail ordusu, Sivil Savunma’ya bağlı acil yardım ve Uluslararası Kızılhaç Örgütü ekiplerine bölgeye girme izni vermediğini de dile getirdi.
 
Çatışmalar sürüyor
 
Görgü tanıkları, bölgede, İsrail ordusu ile Filistinli silahlı gruplar arasında "şiddetli" çatışmaların sürdüğünü ve patlamaların aralıklarla duyulduğunu kaydediyor.
 
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.