Losev

Demokratik Suriye Birlikleri Tişrin Barajı'nı IŞİD'den aldı

Videoyu Aç Demokratik Suriye Birlikleri Tişrin Barajı'nı IŞİD'den aldı
A
a

YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin, Fırat'ın batısındaki stratejik öneme sahip Tişrin barajını ele geçirdiği bildirildi.

ABD'nin desteklediği, YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri (DSB) kilit önemdeki Tişrin Barajı’nı ve Fırat Nehri’nin doğusundaki yedi köyü ele geçirdiklerini açıkladı. DSB sözcüsü Talal Sello, yoğun çatışmalarda onlarca IŞİD militanın öldürüldüğünü söyledi. 

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de DSB için, “Fırat’ın doğusunu temizlediler. Çatışma şimdi Fırat’ın batısında devam ediyor” açıklamasını yaptı. 2014’ten bu yana örgütün elindeki baraj, Halep Eyaleti’nin kuzeyinin önemli bir kısmının elektriğini sağlıyor.

Çarşamba günü Fırat Nehri’nin doğusundaki Sırrin kasabasından operasyona başlayan birlikleri, ABD de hava operasyonuyla destekliyor. Al Jazeera’nin telefon bağlantısıyla ulaştığı DSB Sözcüsü Şirvan Derviş, IŞİD’in Mumbuç-Rakka ikmal yolunu kesmeyi hedeflediklerini belirterek, bunun IŞİD’in operasyon gücünü kıracağını ifade etti.
Tişrin Barajı, IŞİD’in bölgedeki önemli üslerinden biri. Halep kırsalında IŞİD kontrolündeki bölgeden Rakka’ya geçiş yollarının da üzerinde yer alıyor. Rakka, IŞİD’in Suriye’deki merkezi konumunda. Bu noktayı aşmak, YPG için IŞİD’in bölgedeki güçlü merkezlerinden Mumbuç ve kuzeyde Türkiye sınırında yer alan Cerablus kentlerine yaklaşmak anlamına geliyor. Ayrıca baraj önemli su ve elektrik kaynaklarını da sağlıyor.

Fırat’ın doğusunda Kobani’ye kadar olan bölgeyi elinde bulunduran YPG, güneydeki Sırrin kasabasını da Temmuz ayında yine ABD hava operasyonlarının desteğiyle IŞİD’in elinden almıştı. Sırrin, Kobani kantonunun güney sınırında yer alıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.