Losev

Darbecilerin Apoletleri Söküldü

Videoyu Aç Darbecilerin Apoletleri Söküldü
A
a

12 Eylül yargılanması davasında mahkeme kararını açıkladı. Genelkurmay Eski Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren (97) ile Hava Kuvvetleri Eski Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya (89) hakkında "müebbet hapis" cezası verildi. Karar doğrultusunda Evren ve Şahinkaya'nın rütbeleri sökülecek ve her ikisi de Orgenerallikten erliğe düşürülecek.

12 Eylül askeri darbesinden işlenen suçlar için Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren (97) ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan davada karar çıktı. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen karar duruşmasın Ankara GATA'da bulunan Kenan Evren ile İstanbul GATA'da bulunan Tahsin Şahinkaya'ya sesli ve görüntülü sistemle bağlandı. Salonda ise müdahiller ve avukatları ile sanık avukatı yer aldı. Çevik kuvvet polisi bu duruşmada salonda yer aldı. Müdahiller ve avukatları duruma tepki göstermesi üzerine Mahkeme Başkanı Oktay Saday, polisleri salon dışına çıkarttı.
 
Davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, Evren ve Şahinkaya için "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası istedi.
 
Karar doğrultusunda Evren ve Şahinkaya'nın rütbeleri sökülecek ve her ikisi de Orgenerallikten erliğe düşürülecek.
Davadan sonra avukatlar karara ilişkin adliyenin önünde açıklama yaptı. Avukatlardan Mehmet Horuş, kararın herkese hayırlı olmasını dileyerek, "Bu karar ile darbecilerin apoletleri sökülmüştür. Bundan sonra artık darbenin kırıntıları ile mücadele etmek siyasi partilerin işidir. Bu karardan sonra 12 Eylül'ün tüm ürünleri artık suç unsurudur" dedi.
 
Avukat Öztürk Türdoğan ise "Bugün Cumartesi Anneleri, kayıp yakınları, Berfo Ana'nın ve herkesin mutlu günüdür. Bugün acılarımızın iyileştirilmesine yönelik bir atım atıldı" diye konuştu.
 
Öte yandan 12 Eylül döneminde idam edilen Ali Aktaş'ın bugüne karar verilmeyen mektubu davadan sonra annesi Ganime Aktaş'a verildi.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.