Losev

Cengiz Şahin

A
a

01.07.1977 Bitlis / Hizan da doğdu. Evli ve iki kız, bir de erkek olmak üzere üç çocuk babası olan Cengiz ŞAHİN ilkokulu 1984-1989 yılları arasında Tatvan Dumlupınar İlkokulunda, ortaokulu ve liseyi de 1989-1995 yılları arasında Tatvan Atatürk Lisesinde okudu.

Yüksek öğrenimini ise Dicle Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 2000 yılında başarıyla tamamladı.
 
Kendinizi nasıl tanımlarsınız diye sorulan bir soruya “ Sosyal, vizyon sahibi, takım çalışmalarına uyumlu, analitik ve yaratıcı düşünebilen, çok kolay öğrenebilen ve ikna kabiliyeti yüksek, dürüst, saygılı, sakin bir kişiliğe sahibim diyebilirim.” Şeklinde cevaplayan Cengiz ŞAHİN’nin bu düşüncelerine bizde aynen katılmaktayız.
 
İş tecrübelerini sıralayacak olursak: Üniversiteyi bitirdikten sonra 2000 yılının ilkyarısında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Alt Yapı Saha Mühendisliği görevinde bulunduktan sonra 2000 yılının ikinci yarısında Şahin Mühendislik-Mimarlık ve Müşavirlik Proje Hizmet Bürosunu açtı. Hali hazırda bu şirket devam etmektedir. Bu büro vasıtasıyla Avrupa Birliği Projeleri ve danışmanlık, SODES ve Kırsal Kalkınma Projeleri, Villa, Çelik Konstrüksiyon ve Betonarme Bina ve Fabrika Projeleri işleri yürütmeye başladı. Bu bağlamda yine 2000 yılının ikinci yarısında Özka İnş. Tah. Paz. San ve Tic. Ltd. Şti’nin yükleminde bulunan Bitlis-Hizan Koçluköy Göleti ve Gayda sulaması işinde Şantiye şefi olarak göreve başladı. Halen bu işe şantiye şefi ve ortak olarak devam etmekte. Ayrıca 2000 yılından bu yana İMO (İnşaat Mühendisleri Odası) resmi kamulaştırma bilirkişisi olarak resmi bilirkişilik görevini ve eksperlik görevlerini de yürütmekte.
 
2003 yılının 12. Ayı 2004 yılının 6. ayı arası Adana İl Jandarma Komutanlığında kısa dönem (jandarma çavuş) inşaat emlak biriminde askerlik görevini yaptıktan sonra, 2004 yılının 6. Ayından 2006 yılının 12. ayı arasında Hizan Belediyesinde kısmi zamanlı olarak Sözleşmeli İmar Müdürlüğü görevini yürüttü.
 
2006-2007 yılı eğitim öğretim döneminde ise Yüzüncü Yıl Üniversitesine bağlı Tatvan Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünde mesleki dersler vermeye başladı. 2007 yılının sonuna kadar da Yolalan Belediyesinde DAKAP (Doğu Anadolu Kalkınma Projesi) Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve projesini yapmış olduğu Yolalan Belediyesi İçme Suyu İshale hattı yenileme projesinin Proje Koordinatörlüğünü yürüttü. Bu arada da Tatvan da yapsat ve villa işlerine başladı.
 
2008 yılında Güroymak Belediyesinde kısmi zamanlı olarak sözleşmeli İmar Müdürlüğü görevini yürütürken, 2009 yılı yerel seçimlerinde Tatvan Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi ve aynı zamanda İmar komisyon başkanlığı görevini de üstlendi.
 
2009 ve 2010 yıllarında ise Hizan Belediyesinde kısmi zamanlı olarak sözleşmeli İmar Müdürlüğü görevini yürüttü ve İpekyolu Basın Yayın A.Ş. (Gazete13) Ortağı oldu.
 
2000 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra başladığı iş hayatı, yukarıda belirttirdiği gibi kurduğu ve ortak olduğu şirketler vasıtasıyla devam etmektedir. Ayrıca bu zaman zarfında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve çeşitli basın yayın organlarında görev almak toplumsal görev olarak görmüş olup, bu bağlamda 2000 yılından bu yana çeşitli basın-yayın kuruluşlarında (Gazete13 Bitlishaber13.Com) köşe yazarlığı yaptı. Ayrıca Bitlisnews.com sitesine, Bitlis Tv, TRT 6, TRT AVAZ ve Kanal 24 kanallarına röportajlar verdi.
 
2002-2003 yılları arasında bir dönem İMO Bitlis İl temsilciliği görevinde bulundu ve 2006 yılının 3. ayından bu güne kadar İMO Bitlis İl temsilci yardımcılığı görevini yürütmekte olup; ayrıca 2009 yılının 2. ayından beri de Tatvan Sanayi ve Ticaret Odasında başkan yardımcılığı görevini başarıyla sürdürmekte. Yine aynı yıl İpekyolu Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da üstlendi.
 
2010 yılında Bİ-KA (Bitlis Katı Atık) Meclis Üyeliğine seçildikten sonra, 2012 yılının 8. ayından bu yana da BİGİAD (Bitlis Genç İş Adamları Derneği) Bitlis Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte. Ayrıca 2012 yılının 10.ayından sonra TAFAD (Tatvan Folklor Araştırma Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini, 2012 yılının 9.ayından bu yana EURO BİTLİS Proje Birimi Üyeliğini, 2013 yılının 7.ayından bu yana da DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) Üyeliğini yürütmekte.

Gerek iş ve gerekse gezmek amacı ile birçok ülkeye seyahat yapmış olan Cengiz ŞAHİN, Orta derece de İngilizce bilmektedir. Aynı zamanda kendi mesleği ile alakalı tüm eğitimleri başarı ile tamamlamıştır.
 
Kısa zaman zarfında bu kadar başarılara imza atan ve vizyon sahibi olan Cengiz ŞAHİN’e bizde bundan sonra ki hayatında başarılar dileriz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.