Losev

Bitlis ve İlçelerinde 29 Ekim Coşkusu

A
a

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bitlis ve ilçelerinde düzenlenen törenle kutladı.

Bitlis'te 29 Ekim
 
Törende konuşan Vali Yurdakul, Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine ulaşabilmek için durmaksızın çalıştıklarını söyledi.
 
Bitlis'in bölgede rol model olacağını ve bunun için birçok proje ürettiklerini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
 
"100. yıla geldiğimizde gelişme, teknoloji ve kalkınmada, özellikle Avrupa Birliği ve Amerika ortalamasına gelmiş bir ülke, elbette gururumuz ve övünç kaynağımız olacaktır. Bu kalkınma hamleri de bize düşmanlık eden, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen ve bu ülkeyi işgal toprağı haline getirmek iseteyenlerin de korkulu rüyası olacaktır. Türkiye bir doğum süreci geçiriyor. Bütün doğumlar sancılıdır. O sancıları zaman zaman hissediyoruz. Ama Herşeye Rağmen Türkiye yüzyıl hedeflerinden vazgeçmeyecektir. Bitlis olarak biz de bu hedefe koşarkan, bu koronun içinde en gür seda ve yüksek bir sesle yer almak istiyoruz."
 
Konuşmanın ardından hafta boyunca çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
 
Kutlamalar, Dideban İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ve resmi geçit töreniyle son buldu.
 
Törene, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Tatvan'da 29 Ekim
 
Kutlamalar, Tatvan Şehir Stadı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
 
Ardından, öğrenciler tarafından şiirler okudu ve gösteriler düzenledi.
 
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Cumhuriyetin tüm ülkede olduğu gibi, Tatvan'da da coşkuyla kutlandığını söyledi.
 
Erkan, şöyle konuştu:
 
"Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Cumhuriyet, düşünür, bilgili, kültürlü, sağlam vücutlu ve yüksek karakterli koruyucular ister."
 
Tören daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve kortej yürüyüşüyle son buldu.
 
Ahlat'ta 29 Ekim
 
Cumhuriyetin 90. yıldönümü, dün Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'ün büstüne çelenkler sunulmasıyla başladı. Bugün ise Ahlat İlçe Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından şehir stadyumunda düzenlenen törende Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Kaymak ile Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
Daha sonra İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Esmanur Demirel, öğrenciler adına konuşma yaptı.
 
Öğrencilerin şiirler okuması ve folklor oyununun ardından; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Geçit töreni ile kutlamalar sona erdi. 

Güroymak'ta 29 Ekim

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Güroymak Anadolu Lisesi Okul bahçesinde devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kaymakamımız, Garnizon Komutanı ve Emniyet Müdürü Halkın ve Öğrencilerin bayramını kutladılar.

Öğrenciler tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili çeşitli şiir ve Halk Müziği eserleri okundu. Folklor ekibi gösterisi yapıldı. İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen Kompozisyon, Şiir ve Spor yarışmalarında dereceye giren Öğrencilere Kaymakamız, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü ve Daire Amirleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı Okulların geçidinden sonra sona erdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına, İlçe Kaymakamımız Çağlayan Kaya, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Nedim Dalgıç, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ermiş, Daire Amirleri, Halk ve Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Adilcevaz'da 29 Ekim

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü Adilcevaz belediye meydanında çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlamalara Adilcevaz Kaymakamı Özer özbek, Adilcevaz Belediye Başkan Vekili Alaattin ULUĞ, İlçe Jandarma Komutanı Mesut BAŞKURT , Kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve Adilcevaz halkı katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Adilcevaz Belediye Başkan Vekili ve İlçe Jandarma komutanı öğrenciler, protokol ve halkın bayramını kutladılar. İlçe Kaymakamı Özer ÖZBEK günün önemini belirten bir konuşma yaparak günün önemine değindi. Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yapılan folklör gösterisinin ardından tören geçişiyle kutlama sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.