Losev

Bitlis Barosu'ndan Faili Meçhul Cinayetler İçin Suç Duyurusu

Videoyu Aç Bitlis Barosu'ndan Faili Meçhul Cinayetler İçin Suç Duyurusu
A
a

Bitlis Baro Başkanlığı, 1994 yılında Yaygın köyünde öldürüldüğü iddia edilen 2 çocuğun faillerinin bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro Başkanı Enis Gül, Adliye Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge baroları ile faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması ve faillerin bulunarak yargılanması için proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki faili meçhul cinayetlerin ve gözaltındaki kayıpların ortaya çıkarılmasını ve olayların faillerinin bulunarak yargı önünde hesap vermesini amaçladıklarını belirten Gül, “Hazırladığımız projede Diyarbakır, Şırnak, Batman, Van ve Bitlis pilot il seçildi. Bölge barolarında şu ana kadar 16 soruşturma dosyası açılmış. Bu hususta barolar suç duyurusunda bulunarak, dosyaları takip etmekte. Biz de bu kapsamda bir dosya seçtik. Bugün bu dosyanın suç duyurusunu hazırlayarak Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ettik” diye konuştu.

Dosyanın Emrullah Eybek (8) ve İsmet Arman'ın (11) 1994 yılında Yaygın köyünde öldürülmesiyle ilgili olduğunu belirten Gül, “İki çocuk, güvenlik güçlerinin operasyonu sonucunda sabah saat 09.00 sıralarında havan ve lav silahlarıyla ateş edilmesi sonucu öldürülmüştür. O dönemde 8 ve 11 yaşında olan çocuklar için hazırlanan tutanaklara 'terör örgütüne yardım amacıyla mayın döşerken mayının patlaması sonucunda öldükleri' yazılmıştır. Ancak olayın gerçeğinin böyle olmadığı tüm köy halkı tarafından bilinmektedir. Biz de bu nedenle bu dosyayı ele aldık. Bunların faillerinin bulunması, faillerin yargı önüne çıkarılması, soruşturma açılması ve suçları varsa cezalandırılması için suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Baro Başkanı Gül, Bitlis'teki faili meçhul cinayetlerin dönemin Tugay Komutanı K.T. döneminde gerçekleştiğini iddia ederek, faili meçhul cinayetlerle ilgili bilgileri olanların Baro Başkanlığı’na müracaat etmesini istedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.