Losev

AKP kadını savunan tek partidir

Videoyu Aç AKP kadını savunan tek partidir
A
a

Urfa'da çevre il ve ilçelerden taşınan kitleye seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'yi çözüm karşıtı olarak göstermeyi sürdürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi "Diyanet"e sarıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında düzenleyeceği miting için hava yolu ile Urfa'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı gibi konuşmasının büyük bir bölümünü HDP'ye "ayıran" Davutoğlu, HDP'yi din ve çözüm karşıtı gibi göstermeye çalışarak Urfalılardan oy istedi. Türkiye'nin Suriye topraklarına girme senaryolarının konuşulduğu bir dönemde, Davutoğlu'nun miting öncesi 7.Hudut Bölük Komutanlığı'nı gezmesi ve Süleyman Şah Türbesi'ni ziyareti ise Urfa ziyaretinde dikkat çeken hususlar oldu.

Urfa GAP Havalimanı'na inen Davutoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Urfa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte, helikopter ile Birecik'in Bilekli Mahallesi'ndeki 7'inci Hudut Bölük Komutanlığı'na geldi. Askeri helikopterlerin eskortluğu ile yolculuk eden Davutoğlu, buradan Rojava'nın Aşme köyüne taşınan Süleyman Şah Türbesi'ne geçti. Basının alınmadığı türbede kısa bir süre kalan Davutoğlu, daha sonra mitinge katılmak için Urfa'ya doğru yola çıktı.

Davutoğlu'nun mitingi öncesi çevre il ve ilçelerden taşınan yurttaşlar kentte dikkati çekerken, sabah saatlerinden itibaren başta Siverek olmak üzere çevre ilçelerden taşınan yüzlerce dolmuşun miting alanının yakınındaki Cumhuriyet Meydanı'na park ettiği gözlendi.
Ablukaya alınan Topçu Meydanı'na yaklaşık 2 saat geç gelen Davutoğlu, ellerinde Kur-an, başlarında küllah bulunan AKP'liler tarafından karşılandı. Alanın etrafındaki binaların tepelerine keskin nişancıların yerleştirildiği gözlenirken, alanının üstünde sürekli askeri ve polis helikopterleri uçtu. Aynı saatlerde destek verdikleri DAİŞ ile çatışmaya girerek yaşamını yitiren YPG'linin cenazesinin Urfa'ya getirilişini görmeyen Davutoğlu, anneler gününü kutlayarak konuşmasına başladı.

Kadına verilen değer, çocuk başı para

Kadın katliamlarına yol açan politikalarıyla kadın ölümlerinin en çok yaşandığı iktidar olarak kayda geçen ve başta kadınlar olmak üzere tüm toplumun tepkilerini üzerine çeken AKP'nin, kadınların haklarını savunan tek parti olduğunu ileri süren Davutoğlu, örnek olarak doğurdukları çocuk başına kadına verdikleri paraları gösterdi.

Yine Diyanet'e sarıldı

HDP'nin çözüm ve barış sürecine karşı olduğu suçlamasını yapan Davutoğlu, Kobanê serhıldanında polis ve destekli kişilerin katlettiği 40'ı aşkın yurttaşı görmeden HÜDA-PAR'lı Yasin Börü'yü örnek verdi. Konuşmasında Diyanet Kurumu Başkanlığı'na sarılan ve HDP'yi din karşıtı gibi göstermeye çalışan Davutoğlu, Urfalıların ise "Din düşmanı" bir partiye oy vermeyeceğini ileri sürdü. Kürtlerin andillerini verdiklerini iddia eden Davutoğlu'nun verdiği örnek ise açıldığında Kürtlerin büyük tepkisini alan TRK Kurdi oldu.

Konuşmasının büyük bir bölümünü HDP eleştirisine ayıran Davutoğlu, hızını alamayarak Konya ile Urfa'yı hızlı tren ile birleştireceği vaadinde bulundu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.