Losev

350 İmam IŞİD’den Kaçtı

Videoyu Aç 350 İmam IŞİD’den Kaçtı
A
a

IŞİD tehdidi dolayısıyla evini barkını terkeden farklı ırk, din ve mezhepten binlerce insan arasında din adamları da yer alıyor.

Rûdaw’a konuşan Sünni Vakfı Kerkük Şubesi Başkanı Ahmed Cemil, Ninova, Selahaddin ve Enbar vilayetlerinden 350 kadar cami imamının, daha fazla dayanamayıp, göç ettiğini söyledi.
 
Ahmed Cemil, Irak’ta Sünniler’in IŞİD çetelerinden en fazla zararı gören grup olduğunu ifade ederek, imamların şiddete tabii tutulduğunu ve örgütün emirlerini yerine getirmediklerinde işkence yapılarak cezalandırıldığını belirtti.
 
Rûdaw’a konuşan Enbar vilayetinden Kürdistan Bölgesi’ne sığınan ve örgütün tehdidi nedeniyle “Şeyh İrfan” takma adını kullanan cami imamı, örgütün şiddet uygulamalarına şahit olduğunu dile getirdi.
 
IŞİD çetelerinin yaptıklarının İslam’la alakası olmadığını vurgulayan Şeyh İrfan, “Bir süre mecburen durabildik.  Ancak bir yere kadar dayanabildim. Onlar gibi düşünmediğimiz için herşeyimizi bırakıp kaçmak zorunda kaldık” dedi.
 
Kürdistan Bölgesi’nde kendisine çok iyi davranıldığını dile getiren Şeyh İrfan, bölgeyi terk ettikten sonra evinin bazı IŞİD çeteleri tarafından bombalandığını kaydetti.
 
Ninova vilayetinden kaçarak Kerkük’te bir camide kalan başka bir imam da, “IŞİD çetesi mensuplarının, kendilerine halkın silahlanarak cihada gitmesini söylemeyi şart koştuğunu” belirtti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.