DEM Bitlis Belediye
Losev

Zenderlioğlu'dan Türkiye'de IŞİD faaliyetlerine ilişkin araştırma önergesi

Videoyu Aç Zenderlioğlu'dan Türkiye'de IŞİD faaliyetlerine ilişkin araştırma önergesi
A
a

Zenderlioğlu’dan, TBMM'ye IŞİD faaliyetlerine ilişkin araştırma önergesi verdi.

Bitlis Milletvekilimiz Hüsamettin Zenderlioğlu, Türkiye’de IŞİD terör örgütünün faaliyetlerini engellemek, faaliyet gösterdikleri Vakıf ve Dernek adı altında kullanılan yerleri belirlemek, İslam ve Cihat adı altında insanları kandırarak ve kaçırarak saflarına katılmayı engellemek ve geri getirmek çete faaliyetinin kullandığı internet erişim adreslerinin belirlenmesi ve kapatılması, amacıyla araştırma önergesi verdi.
 
Zenderlioğlu önergesinde şu sorulara yer verdi:
 
1- Doğan İŞBULAN adlı 13 yaşındaki çocuğun İŞİD tarafından kaçırılmasını Türkiye Başbakanı olarak ne düşünmektesiniz? Doğan İŞBULAN’ın bulunması ve kimler tarafından kaçırıldığına dair başlatılan bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışma ne aşamadadır?
 
2- Türkiye’de İŞİD tarafından kaçırılan kişi sayısı kaçtır? Kaçırılan bu kişilerden kaçı geri getirilmiştir? Kaçırılan kişilerin yaşlarına, illere ve cinsiyetlerine göre dağılımı nedir?
 
3- Türkiye’den İŞİD’e katılanlar hakkında bir veri çalışması yapılmış mıdır? Yapılmış ise yaşlara cinsiyete ve illere göre dağılımı nedir?
 
4- Çocuk Koruma Kanunu’nda yer alan ‘Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin’ yeterli ve etkin olduğunu düşünüyor musunuz? Katledilen ve İŞİD tarafından kaçırılan çocukların sayısındaki artış göz önünde bulundurulduğunda hükümetinizce kanunun hiçe sayıldığı iddiasına nasıl bakmaktasınız?
 
5- Türkiye’deki vatandaşlarımızın İŞİD tarafından kaçırılmasını ve katılmasını önlemek amacı ile yapılan herhangi bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmalar nelerdir?
 
6- Emniyet müdürlüklerine İŞİD tarafından kaçırıldığı iddiası ile gelen herhangi bir başvuru var mıdır? İllere göre dağılımı nedir?
 
7- Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteren İŞİD çetesinin çalışmalarını yaptığı yerler hakkında bir veri veya bir çalışma var mıdır? Faaliyetlerini yürüttüğü yerleri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? İŞİD’in faaliyet gösterdiği iller hangileridir?
 
8- IŞİD çetesinin kullandığı sosyal medya ve internet adreslerinin listesi var mıdır? Var olan bu internet sitelerinin kaç tanesine erişim yasağı getirilmiştir?
 
9- Milli İstihbarat Teşkilatının IŞİD’in Türkiye’deki tabanı, destek veren kişilerin listesi ve çeteye katılan ve kaçırılan kişiler hakkında tarafınıza bir bilgi verilmiş midir? Verilen bu bilgileri kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.