DEM Bitlis Belediye
Losev

Zenderlioğlu: Bitlis Valiliği olayı kabullenmiş oldu

Videoyu Aç Zenderlioğlu: Bitlis Valiliği olayı kabullenmiş oldu
A
a

Bitlis'in Olek köyünde yapılan "Xerzan Şehitliği"ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yapılan saldırıya tepkiler sürüyor.

Bitlis'in Olek köyünde köylülere ve PKK'lilere ait cenazelerin bulunduğu alan üzerinde yapımı süren "Xerzan Şehitliği" dün sabah saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılıp-yıkılarak iş makineleriyle saldırıya uğramıştı. Halkın saldırıya tepkisi devam ederken, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bitlis Vali Vekili ile görüştü. Zenderlioğlu, Vali Vekili ile yaptığı konuşmalarda Vali Vekili'nin, mezarlığın anıt olduğunu ve kendilerine gelen raporların bu şekilde olduğunu dile getirerek, valiliğin yaşanan olayı önceden bildiğini ve bu konuşma ile olayın kendi kontrollerinde olduğunu ispatlanmış olduğunu söyledi. 

'Mezarlarımıza dahi tahammül etmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız'

Yaşanan olay nedeniyle köylüler ve halkın nöbetleşerek, "Şehitlik" tamamlanana kadar nöbet tutacaklarını dile getiren Zenderlioğlu, "Burada mezarlıkta 1993'de şehit düşen 6 gerilla ile birlikte 200 yıldır köylülerin mezarları bulunmakta. Biz buraya hayvanların girmemesi için duvar ördük. Mezarlarımıza bile tahammül etmeyen bir zihniyet ve iktidar ile karşı karşıyayız. Mezar yapımında Bitlis Valisi ile görüştük, bilgileri vardı. Ertesi gün mezarlığımızı tahrip ettiklerini gördük. Vali yardımcısıyla görüştüğümüzde bize bu olayı bir yasaya dayandırıp, anıtlara izin vermediklerini söyledi. Bu bakımdan Bitlis Valiliği bu olayın bilgisi dahilinde ve denetiminde olduğunu kabullenmiş oldu. Herkes burada bunu soruyor; AKP hükümeti mezarlara düşmanlık mı ilan etti? Hani Müslümanlık'tan söz ediyordunuz, hani insanlıktan bahsediyordunuz. Hiç bir insanın yapmayacağı şeyleri Kürt halkına nasıl reva görebiliyorsun. Nasıl faşizan bir yaklaşımdır bu. Kürt halkı kendi şehitlerine ve mezarlarına sahip çıkacak. Onlar yıktıkça biz tekrar yapacağız" diyerek, duruma tepki gösterdi.

 
Kaynak : Yüksekova Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.