Losev

Zana’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Videoyu Aç Zana’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı
A
a

HDP Ağrı Milletvekili Zana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek tüm siyasi partileri bir araya getirme çağrısı yaptı.

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, İzmir’de, Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin taziye ziyaretinde bulundu.

Zana, yaşanan olayın geçmişten ders çıkarılmadığını bir kez daha gösterdiğini dili ve ırkı ne olursa olsun insanların, barışı haykırmak için Ankara’ya gittiğini belirtti ve “Siyasetçilerin sorumsuz beyanları yüzünden insanların yaslarını bile tutamadığını” dile getirdi.
Erdoğan ve Davutoğlu’na çağrı

Zana, “Ölümler bizi bir araya getiriyor. Ama karanfil bırakmak yetmiyor. Tetiği çeken de arkasındaki güçte açığa çıkarılmalı. Siyasetçiler şiddete karşı bir çağrı yapmalıdır. Terör kelimesi kullandığında bizleri de terör kapsamına alıyor. Herkesi terör kapsamına alırsanız ortaklığı da yakalayamazsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda da bulunan Zana, şunları söyledi:

“Erdoğan bugüne kadar yapması gerekeni artık yapmalı. Tüm siyasi partileri çağırmalı. Acılıyız, öfkeliyiz, yaslıyız ve gerçekten isyandayız. Öfke baldan tatlıdır, ama meyvesi çok acıdır. Öfke, öfkeyi doğuruyor. Acılarımızdan birlikteliği doğurmalıyız. Biz el ele tutarsak farklı toplumları bir arada yaşatacak özgür bir geleceğe yol alabiliriz.”

Bu ülkenin herkes için güvensiz hale geldiğini dile getiren Zana, “Amacımız ülkeyi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek” dedi.
Tutuklu belediye başkanları

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Canlı bombacıların listesi elimizde ama eyleme dönüştürmedikçe tutuklayamazsınız” sözlerine değinen Zana, Davutoğlu’nun bu sözlerine tutuklanan belediye eşbaşkanlarını hatırlatarak, “Şu an birçok belediye başkanımız cezaevinde. Bunlar eylem yaptıkları için mi cezaevinde” sözleriyle tepki gösterdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.