Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencilere sağladığı bursları artırdı. Nisan ayından itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, "100/2000 YÖK Doktora Bursu" miktarları yeniden belirlendi. Bu burs, bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 liradan 12 bin liraya, çalışan öğrenciler içinse 2 bin 500 liradan 4 bin liraya yükseltildi.

2023-2024 Eğitim Öğretim İstatistikleri Açıklandı 2023-2024 Eğitim Öğretim İstatistikleri Açıklandı

"100/2000 YÖK Doktora Bursu", öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretecek doktoralı insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla veriliyor. Devlet üniversitelerindeki doktora programlarına devam eden öğrencilere YÖK tarafından destek sağlanıyor.

sinav-dxll.webp

Ayrıca, YÖK'ün belirlediği devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen "YÖK Lisans Destek Bursu" da artırıldı. Lisans destek bursu, 1875 liradan 3 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerine (TEBİP-Lisans) verilen burs da 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Bu düzenlemeyle öğrencilere sunulan burslar daha cazip hale getirilerek öğrenci destekleri artırıldı. (AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)