Losev

Yücel Oto BİDEF Başkanlığına Adaylığını Açıkladı‏

A
a

Merkezi İstanbul’da olan Bitlis Dernekler Federasyonu’nun (BİDEF) yapılacak olan olağan genel kurulu için Yücel OTO adaylığını açıkladı

Yücel Oto; 1967 Bitlis doğumlu olup ilk, orta ve lise eğitimini Bitlis’te tamamlayıp, 1991 yılında Bitlis best sigara fabrikası üretim işçici olarak göreve başlamıştır. Kısa süre içerisinde best sigarasının reklam tanıtım pazarlama departmanında yönetici konumunda çalışmaya başladı. 1997 yılında best’in tekele devredilmesiyle tekelde 10 yıl büro elemanı olarak teknik kadroda çalıştı.

Tekelin özeleşmesi sürecinde sendikal anlamda delege ve yöndetici konumunda ön saflarda sınıfına yakışır mücadelede bulunmuş 2007 yılında İstanbul tekelde beş yıl çalışarak özeleştirme sonucu görevinden ayrılmıştır. Daha sonra ticarete atılan Oto kendi iş yerini açarak İstanbul’da yaşamını idame ettirmektedir.
 
Kısa adı BİDEF olan “Bitlis Dernekler Federasyonu” Başkanlığı ile ilgili Sayın Oto şunları ifade etti; yıllardır hayatını İstanbul’da idame ettiren bir Bitlisli olarak Bitlis adına, Bitlislilik adına üzerime düşen her türlü görevi, her platformda layığı ile yerine getirmenin huzuru içerisindeyim.  BİDEF başkanlığına aday olmayıda kendimde zorunluluk olarak gördüm. Göreve geldiğim zaman Bitlis’in tüm ilçelerini ve köylerini kucaklayacan bir BİDEF yönetim anlayışı içerisinde olacağım. Herkes tarafından kabul edilip sevilecek bir BİDEF olmak adına herkese eşit mesafede olacağım. Bitlis’in adını layığı ile taşıyan, daha kurumsallaşmış bir BİDEF için herkesten destek bekliyorum. 
Oto sözlerine devamla; Sivil toplum örgütlerinin, Demokratik sivil inisiyatiflerin öneminin anlaşıldığı günümüzde artık BİDEF gibi kurumların başrolde olması gerektiğine inanıyorum. Tüm enerjimle, bu güzide kurumumuzda bir sinerji yaratacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Şeklinde konuştu. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.