Losev

YSK’nın sandık taşıma yetkisi yok

Videoyu Aç YSK’nın sandık taşıma yetkisi yok
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin sandık taşıma tartışmaları ile ilgili olarak, “Bana göre YSK’nın da buna yetkisi yok” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  ve bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan Mehmet Ali Şahin, bazı bölgelerdeki sandıkların yeni bir yasal düzenleme yapılmadan taşınmasının mümkün olmadığını, bu kararı alan İlçe Seçim Kurullarının böyle bir yetkilerinin bulunmadığını savundu. Şahin, “Benim hukuki bilgime göre bir İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nın böyle bir karar alma yetkisi yok. Bana göre YSK’nın da buna yetkisi yok” dedi.
 
TRT”de soruları cevaplayan Şahin, “Seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki bir kanunun ilgili maddelerinde bir değişiklik yapılarak acaba risk oluşturan köylerde yaşayan seçmenlerimizi ilçe merkezlerine getirerek orada oy kullandırabilir miyiz diye bir yasal düzenleme hazırlığı içerisinde de olduk. Bu hazırlığın başında da ben vardım doğrusu. Arkadaşlarla elimizde bir metin oluşturmuştuk. Hatta eğer bir koalisyon kurulması mümkün olsaydı, sanıyorum CHP ile yapılan görüşmelerde bu da gündeme gelmişti. Bir koalisyon kurulması mümkün olsaydı ilk yapacağımız düzenlemelerden biri bu olmalıdır diye kendilerine teklif etmeyi öneriyorduk.”
 
YSK’nın yetkisi
 
Şahin, Cizre’deki bazı mahallelerdeki sandıklarla ilgili karar konusunda, “Şimdi Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanı oradaki iki mahalle veya üç mahallede sandık kurulmaması şeklinde bir karar almış. Benim hukuki bilgime göre bir ilçe seçim kurulu başkanının böyle bir karar alma yetkisi yok. Yüksek Seçim Kurulu’nun var mı? Bana göre o da yok. Çünkü bu konuda yasal bir düzenleme yapılmadan YSK’nın bile böyle bir karar alamaması gerekir diye düşünüyorum. Türkiye’de seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasından sorumlu organ YSK’dır. YSK da böyle bir uygulama yapabilmesi için mevzuatına bakacaktır. Yasada böyle bir imkan sağlanmadığını düşünüyorum. Ben de YSK’nın nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyorum” diye konuştu.
 
Şahin, ‘taşımalı sistemin sonuçları şaibeli hale getireceği’ yönündeki eleştiriler konusunda ise şu değerlendirmede bulundu: “Aslında dolaylı olarak bu sorunun cevabını vermiş oldum. Çünkü bir yasal düzenleme olmadan böyle bir işlem yapılması bana göre doğru değil. Fiili bir durum da olamaz.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.