Slayt Gösterisi
Losev

YSK, Demirtaş'ın talebini reddetti

Videoyu Aç YSK, Demirtaş'ın talebini reddetti
A
a

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HDP’nin Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş adına İstanbul, Antep, İzmir ve Mardin’de yapılan mitinglere katılması için yapılan başvuruyu reddetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın yapılacak mitinglere katılabilmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Adalet Bakanlığı’na başvuru yapmıştı. Başvuruya yanıt veren YSK, Demirtaş’ın mitinglere katılma talebini reddetti.

HDP’den açıklama

HDP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, YSK’nın, kendisine bağlı çalışan ilçe seçim kurullarının verdiği kararla çelişen bir karara imza attığını belirterek, “HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş adına İstanbul, Antep, İzmir ve Mardin’de yapılan miting başvuruları, ilgili seçim kurullarınca kabul edilmesine rağmen, Yüksek Seçim Kurulu, Demirtaş’ın mitinglere katılımının sağlanması başvurusunu reddetti” denildi.

‘İlgili seçim kurullarınca kabul edilmişti’

Açıklamada “HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş adına İstanbul, Antep, İzmir ve Mardin’de yapılan miting başvuruları, ilgili seçim kurullarınca kabul edilmişti. Bunun üzerine HDP’nin avukatları, Demirtaş’ın söz konusu mitinglere katılımının sağlanması için Yüksek Seçim Kurulu ve Adalet Bakanlığına başvuru yapmıştı. Başvuru dilekçesinde, Demirtaş’ın, seçim sürecinin temel faaliyetlerinden olan açık-kapalı yer toplantılarını 298 sayılı yasanın 49 ve 50’nci maddelerinde belirtildiği üzere, diğer adaylarla eşit şekilde yerine getirmesinin mümkün olmadığına dikkat çekilmişti. Bu gerekçelerle Demirtaş’ın İstanbul, Antep, İzmir ve Mardin mitinglerine bizzat veya SEGBİS sistemiyle katılımının sağlanması istenmişti” denildi.

YSK: Belirtilen propaganda imkanını bu yöntemle kullanmak mümkün değil

HDP’nin yazılı açıklamasının devamı şöyle: YSK, kendisine bağı çalışan ilçe seçim kurulları, Demirtaş’ın miting başvurularını kabul etmesine ve ilgili illerde miting için yer belirlemesine rağmen başvurunun reddine karar verdi. Ret kararının iletildiği metinde, eşitlik ilkesine dikkat çeken 298 sayılı yasaya gönderme yapan YSK, şu ifadeleri kullandı: 298 sayılı yasanın 49 ve 50’nci maddelerinde belirtilen propaganda imkanını bu yöntemle kullanmak mümkün olmadığından talebin reddine karar verilmiştir.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.