DEM Bitlis Belediye
Losev

YPG’den Birleşin Çağrısı

Videoyu Aç YPG’den Birleşin Çağrısı
A
a

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı, ülkedeki farklı Kürt gruplara aralarındaki anlaşmazlıkları geride bırakarak, Kobani’deki Irak Şam İslam Devleti saldırılarına karşı birleşme çağrısı yaptı.

ANF haber ajansının verdiği bilgiye göre YPG’den yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun yaşadığı Rojava bölgesindeki saldırılara karşı Suriye Kürtlerin Ulusal Meclisi (ENKS), Batı Kürdistan Halk Meclisi (MGRK) ve Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ve diğer bağımsız kuruluşların birleşmesi talep edildi.

Açıklamada KCK Yönetimi, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Goran Hareketi’ne de çağrı yapılarak, bölgeye yönelik saldırılar karşısında ulusal görevlerin yerine getirilmesi istendi.

YPG açıklamada, “Biz başlangıçta sözünü verdiğimiz gibi, ülkemizi ve halkımızı koruyacağız. Bir kez daha, sonuna kadar bu görevimizi yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’nin kontrol altında tuttuğu Kobani'de insani durum giderek kötüleşiyor. PYD, bölgede halkın gıda ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor.

PYD'den bir heyet Türkiye'den destek almak için 18 Mart Salı günü Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suruç’a geçti. Şanlıurfa'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleriyle görüşen heyet, 19 Mart Çarşamba günü Ankara’daydı. Heyet, insani geçişler için zaman zaman açılan sınır kapısından, Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın özel izniyle geçtiğini söyledi.

Suriye’nin kuzeyindeki tek silahlı gruba sahip olan PYD; Cizire, Kobani, Afrin bölgelerinde Ocak ayında özerklik ilan etti. Ancak diğer Kürt gruplar bu özerkliği tanımıyor. PYD’nin kontrol ettiği bölgelerin büyük bir kısmından rejimin askerleri çekildi.

Kaynak : Al Jazeera ve ANF

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.