Losev

YPG Çetelere Operasyon Başlattı

Videoyu Aç YPG Çetelere Operasyon Başlattı
A
a

Rojava'nın savunma gücü YPG, Serêkaniyê'de düzenlenen bombalı saldırılar ardından çetelere yönelik bir operasyon başlattı.

Amude'de bugünyapılan Askeri Meclis toplantısı sırasında açıklamada bulunan Cizîre Kantonu İçişleri Bakanı Kenan Berekat ve Savunma Bakanı Ebdulkerim Saruxan, güvenlik durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Bakanlar, Serêkaniyê'deki patlamaların ardından şüpheli bazı kişilerin gözaltına alındığını ve aralarında itiraf edenlerin olduğunu söylerken, bu itiraflar üzerine çetelere yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı. Ancak operasyonun nerelerde yürütüleceği ve kapsamı konusunda bilgi verilmedi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG), silahlı çetelerin Serêkaniyê ve Dirbesiyê’de 12 kişinin hayatını yitirmesine neden olan saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, olası saldırılara karşı yeni bir direniş hamlesi başlatacaklarını belirterek,  başta gençler olmak üzere bölge sakinlerine "hazır olun" çağrısında bulunmuştu.  YPG 25 Nisan'daki açıklamasında, , “Olası yeni saldırılara karşı yeni bir direniş hamlesinin hazırlıklarını yaparken, başta gençler olmak üzere tüm bölge bileşenlerini savunma eylemlerine katılmaya çağırıyoruz. YPG’ye katılacak herkese ‘hazır olmaları’ çağrısında bulunuyoruz” demişti.

Serêkaniyê’ye 4km mesafedeki Til Xelef’te düzenlenen intihar saldırısında 4 Asayiş üyesi, bir YPG savaşçısı ve 6 sivil hayatını kaybetmişti.  Aynı gün YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Dirbêsiyê’nin batısındaki Zehr El Ereb köyünde bir YPG savaşçısı açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.