Bitlis’te 20 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi Bitlis’te 20 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi
TIL EBYAD: Türkiye ile sınırı olan Til Ebyad (Girê Spî) kentine 10 km uzaklıkta bulunan Susikê Köyü'nde Pazar gece saatlerinden itibaren bu sabaha kadar YPG ile Irak-Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. El Nusra saflarında ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken YPG güçleri 120'lik bir havan, 80'lik bir havan ve Alman üretimi iki silah ele geçirdi. YPG çatışmalar sonucunda Susikê köyünü tamamen çetelerden temizledi.
Til Ebyad'ın 15 km güney batısında bulunan Çelbê Köyü'ndeki çatışmalar ise devam ediyor. Çatışmanın sonuçlarına ilişkin bilgi alınamadı. El Nusra'nın burada ağır silahlar kullandığı bildiriliyor.
KOBANİ: Kobani'nin 30 km kadar batısına düşen Qanaya, İlacax, Bozan, Dugurman ve Uweta köylerinde Pazar gecesi YPG ile El Kaide bağlantılı iki grup arasında çatışmalar başladı. El Nusra'nın ağır silahlar kullandığı çatışmalar sırasında Dugurman Köyü'nde YPG güçleri El Nusra'ya ait bir aracı imha etti ve 8 çeteci öldürüldü. Çatışmalar sabah saatlerinde de sürüyordu.
Yerel kaynaklar, El Nusra'nın yaralılarını Türkiye'ye taşıdığını bildiriyor. Türk askerlerinin, çetelerden yaralıların sakallarını kestikten sonra sınırdan geçirmelerini istediği iddia edildi.
ÇELAXA: Girkê Legê bölgesinde bulunan Çelaxa'ya bağlı Qira ve Sefa köylerinde de Pazar gecesi YPG ile El Nusra arasında çatışmalar yaşandı. Çatışmalar konusunda bilgi alınamadı.
TIRBESPIYÊ: Tirbespiyê'nin 22 km güneyindeki Mazluma Köyü'nde de YPG ile El Kaide bağlantılı iki güç arasında çatışma çıktı. Bugün saat 09.30 sıralarında başlayan çatışmalar sürüyor.
SERÊKANIYÊ: Batı Kürdistan'ın çetelerden kurtarılan Serêkaniyê kenti sakin bir gece geçirdi. Ancak Tel Halaf ile Esfer Necar köylerinde silah sesleri duyuldu. Kentteki sessizlik bir gün önce YPG'nin Tel Halaf'a büyük bir operasyon düzenleyerek, El Kaidelilere ağır kayıplar vermesi ardından gerçekleşti. YPG'liler çok miktarda cephane ve silaha el koymuştu.