Bitlis’te İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Düzenlendi Bitlis’te İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı Düzenlendi
Haftalardır saldırı altında olan Rojava'nın Kobanê bölgesinde yaşanan çatışmalarda 7 çete üyesinin daha öldürüldüğü bildirildi.
Alınan bilgilere göre Kobanê'nin batısında bulunan Xirab Eto köyünde günlerdir yaşanan çatışmalar devam ediyor. YPG güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri arasında yaşanan çatışmalarda 7 çete üyesinin daha öldüğü öğrenildi. Alandaki çatışmalar yer yer devam ediyor.
ANF'de yer alan habere göre Kobanê bölgesi, yaklaşık dört haftadır dış destekli IŞİD çetelerinin saldırıları altında bulunuyor. Kobanê, Efrin, Cizirê ve Halep arasındaki bağlantıyı kopararak Kürtleri izole etmek ve Batı Kürdistan bölgelerini işgal etmeyi hedeflediği belirtilen bu saldırılar sırasında çeteler YPG güçlerinin sert direnişi ve karşı operasyonları nedeniyle ağır kayıplar veriyor. Son üç haftada Kobanê'nin batısı ve güneyinde de 200'ü aşkın IŞİD üyesinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Editör: Haber Merkezi