DEM Bitlis Belediye
Losev

YPG: 39 Çete Mensubu Öldürüldü

A
a

YPG Genel Komutanlığı, Efrin ve Tirbespiyê bölgelerinde son 2 günde yaşanan çatışmalarda 39 çete mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Genel Komutanlığı, son 2 günde Efrin ve Tirbespiyê'de Irak/Şam İslam devleti-El Nusra Cephesi'yle yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı.
 
Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 günlük ateşkes ilan ettiklerini hatırlatan YPG Genel Komutanlığı, buna karşı çetelerin saldırılarını artırdıklarına dikkat çekti. YPG Genel Komutanlığı, çetelerin bu şekilde Afrin'de bir savaş cephesi açmayı amaçladıklarının altını çizdi.
 
Buna bağlı olarak dün Kelha Seman Bölgesi ve Afrin'in Şerawa'ya bağlı Basufan köyünde çetelerin 3 kez saldırı düzenlediğini kaydeden YPG, saldırı ardından çıkan şiddetli çatışmalarda 27 çete üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Tirbesipiye'nin 24 kilometre güneyindeki Çeleke köyündeki saldırının ardından yaşanan çatışmaların sonuçlarını da açıklayan YPG, yaşanan şiddetli çatışmalarda 12 çete üyesinin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını bildirdi. 
 
Açıklamaya göre bu çatışmalarda 2 YPG'li ise yaşamını yitirdi. Açıklamada son olarak, "YPG olarak şehitlerimize bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyor, saldırılara karşı halkımızı ve topraklarımızı koruyacağımızı belirtiyoruz" denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.