Losev

Yılanlar Toprak Evi Mesken Tuttu

A
a

Hakkari’de havaların ısınmasıyla birlikte yerleşim alanlarında görülmeye başlanan yılanlar, 6 nüfuslu Taşkın ailesinin evini mesken tuttu.

Halife Derviş Mahallesi Askerlik Şubesi karşısında bulunan toprak evde yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Taşkın ailesi, yılan korkusu yüzünden geceyi dışarıda geçirdi.
 
Aile, evlerinin tavanında gördükleri iki yılından birini öldürdüklerini, başka bir yılanın ise kaçmayı başardığını bu nedenle evlerine giremediklerini anlattı.
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Kayalık köyü Meşeli Mahallesi'nden göç ederek Hakkari'ye yerleştiklerini ve burada kirada oturduklarını belirten Abdulkerim Taşkın, “Ben inşaat işçisiyim iş olduğu zaman çalışıyorum fakat şu an boştayım. Bulunduğum bu evde kiralık oturuyorum. 4 yıldır bu evdeyim, yılanları ilk geçen yıl gördük. Durumu Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine bildirdim ve kendilerinden evimi ilaçlamalarını istedim. Kendilerinden, “İlacımız yok. Git kendin ilaç al ve evini ilaçla” cevabını aldım. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir şey değil. 4 çocuğum var, ne ben ne de eşim bırakın gece uyumayı, gündüz vakti bile eve girmeye korkar olduk. Bu geceden itibaren artık çocuklarımın yatağını dışarıya kurup sabahlara kadar onların başında nöbet tutacağım. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Evimi istila eden yılanlar herhangi birimize zarar vermeden bize sahip çıkmaları ve bu duruma bir çare bulmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise söz konusu ev sahibinin kendilerine başvurusunun bulunmadığını belirterek, başvurması halinde kendisini ilaç alımı için bir kliniğe yönlendireceklerini ifade etti.
 
Yetkililer, "Bakın evleri ilaçlamak bizim işimiz değildir ancak konu yılan olunca ilaçları biz yazıyoruz ve kendilerinin alınmasını istiyoruz. Zehirli ilaç olduğu için de her zaman kliniklerde bulunmuyor. Bu nedenle kliniğe sipariş verilerek birkaç gün sonra geliyor. Yani reçeteleri biz yazıyoruz, ilaçları ise kendileri alıyor" dedi.
Kaynak : Yüksekova Haber

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.