Losev

Yeşilay Cemiyeti Vangölü sahilinde bisiklet turu yaptı

Videoyu Aç Yeşilay Cemiyeti Vangölü sahilinde bisiklet turu yaptı
A
a

Yeşilay Cemiyeti 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle Van Gölü sahilinde bisiklet turu yaptı. Yeşilay gönüllüleri ile birlikte birçok kişi bisikletlerini kapıp geldiler.

Van Gölü sahilinde yapılan etkinliğe birçok kişi katıldı. Yeşilay Cemiyeti Bitlis İl Genel Sekreteri Serdar Durer yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. İl Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler kapsamında özelikle madde bağımlısı gençlerimizin rehabilite edilmesi konusunu gündemimizden düşürmedik. Madde bağımlısı insanlarımızla önümüzdeki günlerde çeşitli programlarda yine bir araya geleceğiz. Yeşilay Cemiyeti 97 yıldır bağımlılıklarla mücadele ediyor. Bu büyük camianın bir neferi olmak bile insana çok ciddi sorumluklar yüklüyor. Bu bilinç içerisine hareket etmeye azami gayret ediyoruz.

Durer sözlerine devamla; Kısa adı AMATEM olan, “Alkol, Uyuşturucu, Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi” bir an önce Bitlis’te açılması gerektiğine inanıyoruz. Konu ile ilgili Yeşilay Bitlis Şubesi olarak, Sağlık Bakanlığımıza konuyu en kısa zamanda etraflıca rapor edeceğiz. Bu merkezin Bitlis’te kurulması ile beraber, ilimizdeki madde bağımlıları başka illere gitmek zorunda kalmayacaklardır. Yine bu merkezin Bitlis’te açılması durumunda çevre illerde böyle bir tedavi merkezi olmadığı için, çevre illerden de insanlarımız Bitlis’e gelecektir.

Görüştüğümüz madde bağımlıları çoğunlukla, ailesinin ve çevresinin sevgisinden, ilgisinden mahrum kalmış, işsizlik gibi ciddi problemler yaşayan genç kardeşlerimizden oluşmaktadırlar. Bu genç kardeşlerimizin içine düştükleri bu illetten kurtarılmaları için topyekûn seferber olmalıyız.

Tatvan sahilinde yapmış olduğumuz programda bizi yalnız bırakmayan Tatvan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şahin Kardaş’a, Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Erhan Tunç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Medeni Öztaş’a teşekkür ederiz. Şeklinde konuştu. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.