DEM Bitlis Belediye
Losev

Yeni Bir Başlangıç Yolunda projesine onay

Videoyu Aç Yeni Bir Başlangıç Yolunda projesine onay
A
a

Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce yürütülen "Yeni Bir Başlangıç Yolunda" adlı proje Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında onaylandı.

Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Atakan yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal bütünleşme sürecine destek olunması amacıyla hazırlanan projeyle kentteki göç, yoksulluk, işsizlik gibi sorunlar ve değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık verilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen projenin valilik koordinasyonunda Bitlis Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce uygulanacağını aktaran Atakan, 12 ay sürecek olan projede Denetimli Serbestlik Tedbiri altında bulunan yükümlüler ve yakınları için çeşitli programları düzenleneceğini kaydetti.

Atakan, proje kapsamında ekmek fırıncılığı, boya ve badana işleri, sıhhi tesisatçılık ve iş makineleri operatörlüğü kursları ile seminerler, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri, kitap okuma yarışmaları, spor müsabakaları ve gezilerin düzenleneceğini aktardı.

Proje ile maddi durumu yerinde olmayan denetimli serbestlik yükümlüsü kişilerin okula giden çocuklarına kırtasiye yardımı yapmaya başladıklarını ifade eden Atakan, projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.