Slayt Gösterisi
Losev

Yeni askerlik sistemi Meclis'e sunuldu: Bayram öncesi erken terhis

Videoyu Aç Yeni askerlik sistemi Meclis'e sunuldu: Bayram öncesi erken terhis
A
a

Bayramdan önce yasalaşması beklenen teklifle, bedelli sürekli hale gelecek. Yoklama kaçakları ve bakayaların faydalanamayacağı bedelli askerlik fiyatı 31 bin lira olacak.

Yeni Askerlik sistemiyle ilgili kanun teklifi, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin iki gün içinde Meclis’te görüşülmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş “Şu an itibariyle eğer bir askerimiz 6 aylık askerse terhis olacak. Eğer devam etmek isterse 6 ay daha devam edebilecek” dedi.

Yeni düzenlemeyle bedelli askerlik sürekli hale gelecek. Bedellinin fiyatı ise 31 bin lira olacak. Askerlik 6 aya inecek.

AK PARTİLİ MUŞ’TAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Bedelli askerlik kalıcı hale geliyor. Yaş sınırı ortadan kalkıyor” dedi. Muş, halihazırda askerlik görevini yapanların 6 ayını doldurması durumunda terhis olabileceğini de açıkladı.

Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin özetle şunları söyledi:

ERKEN TERHİS: Yeni sistemde askerlik 6 aya düşürülecek. Bu süreyi dolduranlar kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren terhis olma imkanına kavuşabilecekler. Eğer devam etmek isterse 6 ay daha devam edebilecek.

YEDEK ASTSUBAYLIK: Meslek yüksek okulunu bitirenler de yedek astsubay olarak görev yapabilecekler. Görevlerinin sonunda yine kendilerinin talebi ve uygun kadro oluşması durumunda devam edebilecekler.

BEDELLİ PARASI PEŞİN: Bedelli askerlik bugünkü rakamlarla 31 bin lira gibi bir paraya denk geliyor. Bu para peşin ödenecek. Bedelli kalıcı hale geliyor. Yaş sınırı kalkıyor. 20 yaşını dolduran her erkek vatandaşı bedelli askerlik yapabilir. Erteleme yaşlarını geçirmemek kaydıyla herkes başvurusunu yapabilir. Yoklama kaçağı olanlar ve bakaya kalanlar bedelliden yararlanamayacaklar.

GÜNLÜK 10 TL CEZA: Her vatandaşın zamanı geldiğinde gidip gerekli bildirimlerde bulunması gerekiyor. Bir vatandaşımız gelmediği her gün için 10 TL ceza ödeyecektir. Eğer kendi isteğiyle gelirse bu ceza 5 TL’ye indirilecektir.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.