Losev

Yeni Açılan Liseye Said-İ Nursi İsmine Onay Verildi

A
a

AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ile Vedat Demiröz'ün girişimi ile Bediüzzaman Said-i Nursi’nin ismini Bitlis’te yeni açılan İmam Hatip Lisesine verildiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitlis Milletvekili Kiler, “Bediüzzaman Said-i Nursi Bitlisimizin Nurs köyünde doğmuş olup ilmî, vicdanî ve fıtrî yönden, döneminin müstesna şahsiyetlerindendir. Öngörüsü yüksek, yüreği Allah ve insan sevgisiyle dolu bir önderdir. Ülkesi ve milletinin kurtuluşu için mücadele etmiş, yaralanmış, esir düşmüş bir savaşçıdır. Aynı zamanda kalbindeki millet aşkı ile ömrünün son nefesine kadar halkına hizmet etmiş büyük bir vatanseverdir. Bediüzzaman yazdığı eserlerle dünyayı aydınlatmaktadır. Bediüzzaman’ın isminin unutulmaması ve kendisine karşı duyduğumuz vefadan dolayı yeni açılan imam hatip lisesine ismini vermeyi uygun gördük.
 
Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından okulun ismi Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi olarak konulmuş ve onaylanması için bakanlığa müracaat edilmişti. Sayın Bakanımız ve Genel Müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında okulun ismini Said-i Nursi İmam Hatip Lisesi olarak onaylandı. Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz.Bu  karar demokratikleşme adımlarımızdan sadece biri olup hayırlı olmasını diliyorum  ”dedi.
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.