Losev

Yaşar Kaya

Videoyu Aç Yaşar Kaya
A
a

21 yıl önce Ülkesini terk etmek zorunda kalan Kürt siyasetçi ve yazar Yaşar Kaya

Özgür Gündem gazetesinin sahibi ve DEP’in (Demokrasi Partisi) Genel Başkanı olan Yaşar Kaya 1938 yılında dünyaya geldi. İstanbul Kabataş Lisesini bitirdikten sonra İstanbul İktisad Fakültesini kazandı ve burada öğrenci iken 49 kişi ile birlikte tutuklandı. Dava 10 yıl sürdü. 10 yılın ardından kalan eğitimini 1965 yılında tamamladı. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da serbest ticaret ve bir çok şirkette çalıştı.
 
Dava 10 yıl sürmesine rağmen yine aynı davadan 1968 yılında Konya’ya sürgün olarak gönderildi. Sürgün 1 yıl sürdü ve ardından geri dönerek 1991 yılında Kürt Vakfı’nın kurucularından biri oldu. Daha fazla Türkiye’de baskı görünce yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Yurt dışına çıktıktan sonra Kürt Parlamentosuna üye oldu.
 
Politik Kürt mahallesinin en çok tanınan isimlerinden biri. Yurtdışına çıktıktan sonra Belçika’da PKK’nın vesayetinde kurulan Sürgündeki Kürdistan Parlamentosu’nda ilk dönem aktif görevler üstlendi. Çözüm süreci ile beraber ülkesine geri dönmek isteyen Yaşar Kaya yakında bu hasretini gidererek ülkesine geri dönüş yapacak.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.