Losev

Yarın adaylarını tanıtacak

Videoyu Aç Yarın adaylarını tanıtacak
A
a

Seçimlere parti olarak girmenin heyecanıyla renkli bir seçim çalışması yürütmeye hazırlanan HDP, yarın yapacağı toplantı ile adaylarını Türkiye halklarına tanıtacak. Toplantının yapılacağı salon ise bugünden hazırlanıyor.

Seçimlere ilk kez parti olarak girmenin heyecanını yaşayan ve bu heyecana denk yoğunlukta renkli bir seçim çalışması yürütmeye hazırlanan HDP, yarın adaylarını Türkiye halklarına tanıtacak. Değişik çevrelerden Türkiye'nin devrimci, sosyalist, farklı etnik ve dini gruplardan adaylar gösteren, listesinin yarısını kadınlardan oluşturan ve yine listeye aldığı kıdemli siyasetçilerle dikkat çeken HDP, aday tanıtım toplantısının yapılacağı salonu ise bugünden hazırlıyor. Türkiye'nin dört bir tarafından aday listelerine eklenen isimlerin tanıtılacağı salona, seçim kampanyasında kullanılacak görseller asılacak ve HDP'nin seçim şarkısı da ilk kez bu salonda dinletilecek. Salon süslemesinde HDP'nin temel talepleri, farklılıklara ve çok renkliliğe verdiği önem ve toplumsal barış, birlikte yaşam ve demokratik ulus amaçları gözetilecek.

Edinilen bilgilere göre, seçim şarkısı, partinin renkli aday profili ile HDP'nin halkları kapsayan projesine uygun olarak çok dilli yazılmış sözlerin bestelenmesinden oluşuyor. Şarkıya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da eşlik etmesi bekleniyor.
Aday tanıtım toplantısında HDP'nin temel yapısı anlatılacak ve seçim kampanyasının genel hatları çizilmiş olacak. HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş ise seçim kampanyasının startını verecek birer konuşma yapacak.

Toplantıya, 24. dönemde milletvekilliği yapan ancak önümüzdeki dönem yeniden aday gösterilmeyen HDP'li vekiller de katılacak ve HDP'li vekillere sunmuş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür plâketleri verilecek.

İnşaat Mühendisleri Odası salonunda yapılacak olan toplantı yarın saat 10.00'da başlayacak ve toplantının çok sayıda gazeteci tarafından da takip edilmesi bekleniyor.

Ayrıca tanıtım toplantısı için adayların bulundukları illerden Ankara'ya hareket etmeye başladıkları da öğrenildi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.