DEM Bitlis Belediye
Losev

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Bitlis Ziyareti

Videoyu Aç Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in Bitlis Ziyareti
A
a

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik ile Yargıtay üyeleri ve daire başkanlarının da aralarında bulunduğu heyet, gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis’e geldi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, Ahlat ilçesinde Vali Oktay Çağatay tarafından karşılandı. 

1986 yılında Ahlat’ta görev yapan Yargıtay Başkanı Cirit ile bir süre sohbet eden Vali Çağatay, daha sonra heyete Ahlat Müzesi ve Karşılama Merkezini gezdirdi. Burada Müze Müdürü tarafından bilgilendirilen heyet, daha sonrasında Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Mezarlıktaki boyları 4,5 metreye varan, üzerindeki yazı ve şekillerle her biri sanat eseri özelliği taşıyan mezar taşları ve kazı çalışmaları hakkında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai Karahan, heyete bilgi verdi. 

Ahlat Selçuklu Mezarlığından sonra Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret eden heyet, hatıra fotoğrafı çektirip, Adilcevaz ilçemizi de ziyaret ederek Bitlis’ten ayrıldılar.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.