Losev

Yaralı at Tatvan’da tedaviye alındı

Videoyu Aç Yaralı at Tatvan’da tedaviye alındı
A
a

Tatvan bağlı Geçitbaşı Köyü’nde sahipleri tarafından terk edilen ayağı kırık at Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine sabah saatlerinde Geçitbaşı köyünde ayağı kırık at ihbarı geldi. Sahibi tarafından ayağı kırık şekilde terk edilen atı kurtarmak için ekipler harekete geçti. Geniş bir alanda arama gerçekleştiren ekipler atı yakalayarak Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirerek tedavi altına aldı.

Tatvan Belediyesi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş, ayağı kırıldıktan sonra sahipleri tarafından terk edilen yaralı at ihbarı aldığımız gibi hemen harekete geçtiklerimi belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Hayvanın ön muayenesinde sol ön ayakta iki kırık olduğunu gördük. Şu an tedavi altına aldık. Ayağındaki kırıkları tedavi etmek için ameliyat olacak. Yaralı atı gerekirse Van'a da sevk edebiliriz” dedi.

Yaralı at ihbarını yapan Geçitbaşı Köyü sakinlerinden Servet Yürek, “Hayvan yaklaşık bir aydır buraya terledilmiş durumda. Ayağı iki yerden kırık. Bir aydır burada acılar içinde ve çaresiz durumdaydı. Bu sabah yetkililere bildirmemiz sonucu Tatvan Belediyesi’ne bağlı ekipler gelerek yaralı atı tedavi etmek için götürdüler. Buna vesile olan Belediyemize, Belediye Başkanımız Mehmet Emin Geylani’ye ve hayvan kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezi personellerine teşekkür ederiz” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.