Muş'un Kızılağaç Beldesi'nde son günlerde etkili olan sağanak yağış ve dolu, halkı şaşkına çeviren bir olayla birlikte geldi. Dolu yağışı sırasında yere düşen ve erimeyen bilinmeyen cisimler, bölge halkının dikkatini çekti.

Evinin etrafında sabah uyandıklarında erimeyen farklı cisimler gören vatandaşlar, bu garip olayın kaynağını merak ediyor. Yağmur kısa sürede doluya dönüşürken, dolunun arasına karışan ve yere düştüğünde erimeyen bu cisimler, halk arasında endişe ve merak uyandırdı. Vatandaşlar, bu olayın uzmanlar tarafından incelenmesini talep ediyor.

Bu Gizemli Cisimler Ne Olabilir (8)

"Bunun incelenmesini istiyoruz"

Etkili olan yağışların ardından dolu ile birlikte tanımlanmayan cisimlerin de yağdığını söyleyen Nimet Tekin isimli vatandaş, “Geçen sabah kalktığımızda evin etrafında doluya benzer cisimleri gördük. Başta dolu sandık ancak dikkatli baktığımızda dolu olmadığını anladık. Çocuklarla beraber toplamaya başladık. Baktık yabancı bir cisim. Doluya benzer ama yabancı bir cisim. Bunun incelenmesini istiyoruz” dedi.

O ilde gösteri ve yürüyüşler 5 gün boyunca yasaklandı O ilde gösteri ve yürüyüşler 5 gün boyunca yasaklandı

Bu Gizemli Cisimler Ne Olabilir (5)

"Akşama doğru dolu yağışı etkili oldu"

Muş’a plastik dolunun yağdığını söyleyen Abdullah Tekin ise, “Akşama doğru dolu yağışı etkili oldu. Ondan sonra doluya benzer cisimler bulduk. Bu cisimlerin doluya benzediğini, fakat doludan farklı olarak erimediğini tespit ettik” şeklinde konuştu.Bu Gizemli Cisimler Ne Olabilir (2)Bu Gizemli Cisimler Ne Olabilir (4)

Kaynak: İHA