Losev

Yaban hayvanlar için Nemrut Krater Gölüne yem bırakıldı

Videoyu Aç Yaban hayvanlar için Nemrut Krater Gölüne yem bırakıldı
A
a

            Nemrut Krater Gölüne Yem Bırakmaya Giden Ekipler M…

Tatvan Belediyesi ve AKUT Arama Kurtarma Derneği ekipleri tarafından Nemrut Krater Gölü çevresine yaban hayvanları için yem bırakmaya giden ekiplerimiz mahsur kalan turistleri kurtardı.

Tatvan'da yaban hayvanları için Tatvan Belediyesi ekipleri ve AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllüleri tarafından bir ton yem doğaya bırakılarak yeryüzü cenneti olan Nemrut Dağı ve Krater Gölü’nü ziyaret eden turistlere ait aracın kara saplandığını görerek turistleri kurtardı. Tatvan Belediyesi ve AKUT tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, yaban hayvanları için Nemrut Krater Gölü'nün belirli kesimlerine yiyecek bırakılarak, kış şartlarından dolayı yiyecek bulamayan hayvanların yiyecek bulabilmesi amaçlandı. Yem bırakılacak alana yakın bir gölgede yabancı turistlere ait bir aracı kara saplandığını fark eden ekipler aracı saplandığı yerden kurtardı. 

Kar yağışının çok olduğu Nemrut Krater Gölü'nde yaban hayvanlarının aç kalmaması için belirli aralıklarla doğaya yem bırakıldığını söyleyen Tatvan Belediyesi Veteriner Hekimi Sefer Durmuş, "Bu çalışmamız aralıklarla farklı bölgelerde devam edecek. Bugün yine Nemrut Krater Gölü çevresindeyiz. Yabani hayvanlara yiyecek bırakmak amacıyla AKUT ile beraber düzenlediğimiz bu etkinliğimiz inşallah kış mevsimi boyunca tekrarlanarak devam edecektir. Buradan herkese sesleniyoruz, evcil hayvanlarımıza baktığımız gibi yemediklerinizi çöpe atmayarak ve israf etmeyerek doğaya bırakalım. Onlar mutlaka bulup yiyeceklerdir. Bu hayatı kurtulacak olan bir yaban hayvanına sebep olacaktır" dedi.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bitlis Temsilcisi Fevzi Epözdemir ise yaptığı açıklamada, “Yaz ve kış aylarında belediyemiz ile birlikte sürekli yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyoruz. Özellikle Nemrut Dağı ve Krater Gölü’nde yaban hayatın korunması ve devamlılığının sürdürülebilmesi için ekip arkadaşlarımız ve belediyemiz çalışanları ile birlikte doğaya bir ton yem bıraktık. Tabi nemrut dağı yoğun turist akını olan bir yer. Nemrut Dağı Kalderası’nı ziyaret eden yabancı iki turiste ait araç kara saplanmıştı. Ekip arkadaşlarımızla aracı kurtardık dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.