Losev

Vize Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

A
a

Kırklareli’nin Vize ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından hazırlanan 2013-2014 yıl sonu sergisi törenle açıldı.
Protokol konuşmaları ile başlayan serginin açılış kurdelesi Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı ve kurs öğretmenleri tarafından kesildi. Sergide Takı Tasarım, Giyim, Üç Boyutlu Şekillendirme, Dekoratif Ahşap Boyama ve Ebru kurslarında yapılan bin parçanın üzerinde birbirinden güzel eser halkın beğenisine sunuldu.
Sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar el emeği göz nuru ahşaba, tahtaya, eskimiş kıyafetlere, ipek kozası el ürünleri kursunda hazırlanan tablolara, çam kozalaklarına hayranlıkla bakarken, su kabağının yeniden işlenerek harikulade şekil almaları karşısında çok etkilendi. Eskimiş kumaşların yeniden ve farklı biçimde kıyafetler dikilerek kullanılması ise sergiye ayrı bir güzellik kattı.
Vize Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Sağlam, 2013-2014 döneminde 35 mesleki, 62 sosyal - kültürel ve 5 okuma -yazma kursu olmak üzere toplam 102 kurs açıldığını ve bu kurslarda 2 bin dolayında kursiyerin eğitim gördüğünü ifade etti.
Sağlam, önümüzdeki yaz sezonunda ise her yıl olduğu gibi okulların kapanmasının ardından sportif kurslarını açılacağını dile getirdi.
Serginin açılışına Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ve beraberinde Şube müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Samaraz, Milli Eğitim Müdürü Bayram Danacı, Siyasi parti temsilcileri, Pınarhisar, Demirköy ve Saray Halk Eğitimi Merkezleri Müdürleri, okul müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.