Slayt Gösterisi
Losev

Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 çocuk hayatını kaybetti 15 yaralı

Videoyu Aç Viranşehir'de bombalı araçla saldırı: 1 çocuk hayatını kaybetti 15 yaralı
A
a

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hakim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, 3 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Viranşehir'deki terör saldırısıyla ilgili Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi aldı.
Erdoğan, bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 3 yaşındaki çocuğa Allah'tan rahmet, 15 yaralıya acil şifa dileğinde bulundu.

KIZILAY BAŞKANI: KAN SEVKİYATI YAPILDI

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından patlama sonrası yaptığı açıklamada, kan sevkiyatının ilgili hastanelere yapıldığını duyurdu.

İZİNLİ SAĞLIK EKİPLERİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Olay yerine sevk edilen ambulanslarla, hastaneye taşınan yaralılara müdahale için izinde ve evlerinde olan sağlık görevlileri, belediye hoparlörlerinden yapılan ansons ile göreve çağırıldı.

VALİ TUNA: PATLAMA BOMBALI ARAÇLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

​Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir ilçesindeki patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiğini, olayda 3 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirdiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Tuna, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir mahallesindeki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti. "Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür" diyen Tuna, "Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir" bilgisini paylaştı.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bölgeyi güvenlik çemberine alındı.

112 Acil ekipleri, patlamanın etkisiyle yaralananları ambulanslarla hastanelere sevk etti. Patlamada, lojman ve çevresindeki binalar ile park halindeki çok sayıda araç da hasar gördü.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.