Losev

Vedat Demiröz'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Videoyu Aç Vedat Demiröz'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, milletimizin temel taşı olan kadınlarımızın sorunlarına farkındalığın oluşması açısından önemli bir görev üstlenmektedir.” dedi.

Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadır.

Demiröz , ”Ülkemizde kadının toplumsal refahını artırma, sorunlarını giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe kat edilmiştir. Hükümetlerimiz döneminde, sürekli bakıma muhtaç çocuğu bulunup emeklilik talebinde bulunan kadınlarımıza erken emeklilik imkânı getirilmiştir. Anayasada yapılan değişikliklerle kadın-erkek eşitliği ilkesi güçlendirilmiş, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurulmuştur. Kadın İstihdamının Artırılması için birçok teşvik de bulunulmuştur.

Kadınlarımızın zor günlerinde her zaman yanında olarak, onlarında her daim konuk olabileceği Kadın konukevi sayısı 2002 yılında 8 iken %1.125 artarak şu an itibarı ile 95’i geçmiştir. Şiddet mağduru kadınlara hizmet vermek üzere İlk Kabul Birimleri hizmete açılarak sayısı 25’e yükseltilmiştir.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değerle doğru orantılıdır. 2000 yıllık devlet geleneği olan milletimizin teamüllerinde ve yüce dinimizin de kadına verilen önem aşikârdır. Hükümetimiz de bu prensipleri devam ettiren bir anlayışla çalışmalarına devam etmektedir.

Vefakarlığı ile millet ve devlet yapımızın merkezinde yer alan, her şartta fedakarlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin olmaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.